10 dingen om te doen tijdens een dagje Amsterdam

Zojuist kreeg ik weer een vraagje, ummm Bibi heb je nog tips voor een dagje Amsterdam. Heel fijn om dan het linkje van deze blog door te kunnen sturen. Maar natuurlijk werd weleens tijd om de lijst even te refreshen. Dus bij deze, weer een verse tien dingen om te doen tijdens een dagje Amsterdam. Lees ook: tien tips voor een heerlijke staycation

Van Stapele chocolade koekje

Van Stapele Koekmakerij

Legendarisch in Amsterdam maar ook ver daar buiten. De mensen komen van heinde en ver om de koekjes van Van Stapele te proeven. Als je met één soort koekje, een vers, nog warm chocolade koekje, rijen voor je winkel kunt laten vormen heb je in mijn ogen een perfect product te pakken. Heel lang heb ik in een soort negeer modus gestaan wat betreft de koekjes van Van Stapele. Het is een kleine bakkerij/ winkel, gevestigd in de Heisteeg, een smalle steeg, waardoor er snel een rij ontstaat. Toen ik er in de buurt woonde dacht ik altijd, laat de toeristen maar lekker in de rij staan, daar heb ik geen zin in. Tot een vriendin zei, “Bieb hoezo woon jij hier om de hoek en eet je deze goddelijke koekjes nooit? Ik zou echt elke week een paar koekjes scoren.” Eigenlijk voelde ik me best betrapt, want natuurlijk kende ik ze wel, maar eigenlijk was ik gewoon te lui om in de rij te gaan staan. Gelukkig was er al snel een dagje zonder rij dus ging ik sneaky naar binnen ( toch een beetje dat gevoel van stel ze ziet me). Toen kocht ik dit heerlijke koekje voor het eerst, de warme witte chocolade smelt op je tong terwijl de buitenste bruine chocolade het koekje een wat stevigere bite geeft. Toch goed voor mijn portemonnee geweest, de eerdere negeer modus. Om tien uur gaat de winkel open, dat is ook direct de beste tijd om ze te gaan halen. Tegenwoordig is het op is op, dus reden te meer om op tijd te zijn.  Van Stapele Koekmakerij

Hortus Botanicus Amsterdam Cactus woestijn

Hortus Botanicus

Eerder schreef ik al een blog over deze prachtige plek midden in de stad. Heerlijk om even te genieten van alle moois wat de Hortus te bieden heeft. Van allerlei soorten cactussen, een vlinder tuin, een palmen tuin tot een kas vol met tropische planten alsof je in Singapore bent.

Stadstour

Een paar uur met een gids een tourtje doen… zodat je de rest van de dag lekkere andere dingen in Amsterdam kunt doen… Daarvoor is een stadstour ideaal… Vandaag heb ik eindelijk te horen gekregen dat mijn vergunning om stadstours te mogen geven rond is. Heb er zo’n zin in! We gaan dus na een lange break door Corona weer langzaam aan van start. Binnenkort volgt meer informatie… mocht je niet kunnen wachten en alvast meer informatie willen stuur me dan even een privé berichtje.

Sup Sup Club Amsterdam Stand Up paddling

Suppen op het water

Suppen is hot en happening deze zomer. Sup staat voor Stand Up Paddling, je staat op een board en peddelt over het water. Je gebruikt al je spiergroepen terwijl je heerlijk van alle moois op en rond om het water kunt genieten. Win win dus, lekker trainen terwijl je volop geniet. Je board zit vastgemaakt met een koord aan je voet, net als bij golfsurfen. Dus mocht je per ongeluk in het water vallen dan hoef je echt niet de hele Amstel af te zwemmen. Bij Sup Sup club huur je voor €16,50 per uur een board. Sup Sup Club

Amsterdam Museum

Amsterdam is als hoofdstad van Nederland, maar ook met de rijke geschiedenis een bijzondere stad. In het Amsterdam Museum kom je veel over de ontwikkeling van de stad te weten maar ook zijn ook vaak bijzondere tentoonstellingen zoals tot en met November 2020 de tentoonstelling Bier – Amsterdam, stad van bier en brouwers. Of de bijzondere tentoonstelling Corona in de stad een digitale tentoonstelling over de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en het dagelijks leven van Amsterdammers.

sloep-delen

Varen met een sloep over de grachten

Hoe gaaf is het om zelf over de grachten te varen. Heerlijk genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Sloepdelen is daarvoor met zijn elektrische sloepen echt een aanrader. De Plantage vaarroute of de Grachtenroute, of misschien toch naar de Amstel of het Ij het kan allemaal.  Sloep delen

Met de pont naar Noord

Er zijn diverse veerponten over het IJ, fietsers, voetgangers en brommers mogen gratis mee. Extra fijn toch, gratis naar “de overkant”, dat duurt ongeveer vijf minuten. Je kunt ook de pont naar de NDSM werf nemen, een rauw voormalig industriegebied, waar de hipste restaurants en bedrijven als paddestoelen uit de grond schieten. De NDSM pont duurt ongeveer vijftien minuten, alle ponten varen dag en nacht.

Afternoon tea

Het Amstel hotel is één van de iconen van de stad. Twee heerlijke uurtjes genieten de Afternoon tea. De thee wordt begeleid door vier gangen welke helemaal op elkaar zijn afgestemd. Ondertussen kunnen je voeten even lekker bijkomen van al dat gewandel. Eerder schreef ik al eens over de Late tea ook zo fijn. Als je liever iets anders neemt dan thee is het terras, zeker in de zomer ook een aanrader je hebt heerlijk zicht op de Amstel en de bediening is altijd piekfijn in orde. 

Puccini Bomboni

Lopend vanaf Centraal Station is het niet ver naar Puccini Bomboni, heerlijk genietend met een bon bon in je mond… en natuurlijk een paar voor thuis loop je zo de kleine straatjes van de Jordaan in. Dwalend door de straten, stilstaand om te kijken naar de prachtige gevels, bijzondere voordeuren en al het ander moois.

Rooftop views

Een rooftop vind ik eigenlijk altijd gaaf, je hebt zo ‘n magisch uitzicht over de stad. Een soort sereen gevoel van boven heerlijk in alle rust naar alles wat er beneden gebeurd kunt kijken. Herken je dat? In elke stad zou ik het liefst een rooftopje pakken. De rooftop van het W Hotel is mijn favoriet, je kunt naar buiten, de enige rooftop met pool, het zit midden in het centrum en je hebt er lekkere drankjes en hapjes. Het Double Tree by Hilton, ligt vlakbij het Centraal station en vanuit hier heb je een fijn uitzicht op het centrum. Floor17 ligt in west en heeft een groot dakterras waarop je heerlijk kunt relaxen en waar meestal wel een plekje te vinden is ook op de zonnigste dagen. De A’dam tower in Noord is ook zo heel fijn, je gaat er met het pontje naar toe en kunt zelfs schommelen over de rand.

Ben benieuwd of je hebt genoten van mijn tips. Of misschien heb je zelf nog tips. Heel benieuwd, laat je het even weten?

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.