Tien tips voor een heerlijke staycation

Langzaamaan gaan de versoepelingen verder. De grenzen gaan hier en daar weer open, in Italië vanaf 3 juni, Portugal ook zo rond die tijd geloof ik. Toch weer goede vooruitzichten, want eerlijk gezegd ik mis het enorm het reizen. We hebben precies nu vakantie, we zouden eigenlijk een rondreis door Amerika maken. Met het heerlijke weer, zijn we enorm van ons mooie Amsterdam aan het genieten. Ga je net als wij ook een staycation houden? Op reis naar Casa Balkonia of Hintergarten? Hierbij een paar, in mijn ogen corona-proof tips om met je huishouden zoals ze het zo lekker burgelijk noemen, te doen.

Take away afternoon tea

Staycation tip 1: heerlijke afternoon tea bij je thuis

Het Waldorf Astoria hotel hier in Amsterdam biedt heerlijke afternoon tea ‘s aan om mee naar huis te nemen. Dit was het cadeau voor moederdag aan mijn lieve mams en wat heeft ze genoten. Heerlijk om lekker in de tuin of op je balkon in het zonnetje te genieten van alle lekkere gerechten. Zoet, hartig, het ziet er allemaal prachtig uit met heerlijke thee erbij. Even een ultiem geniet momentje gegarandeerd. Reserveren doe je via Afternoontea Waldorf Amsterdam

Staycation tip 2: Cluedo of Monopoly online

Of een van je andere favoriete spellen, dit zijn mijn favorieten en vooral Cluedo daar heb ik me in de strengste quarantaine tijd goed mee vermaakt. De app kost €4,50 en je kunt zelfs single player spelen, ook online tegen vrienden en vreemden is mogelijk. Mocht je partner niet tegen zijn of haar verlies kunnen dan skip je mooi dat chagrijnige hoofd. Om de app te downloaden zoek je op Hasbro in de App of Playstore.

Vis aan de Schelde menu take away Amsterdam

Staycation tip 3: take away bij een van je favoriete restaurants

Het is immers vakantie dus een beetje verwennerij met lekker eten van een take away bij je in de buurt mag wel toch? Het lekkerst vind ik toch wel de take aways van visrestaurants, met vis bereiden heb ik gewoon nog niet zoveel ervaring. Dus het voelt wel echt een beetje als lekker uiteten als we de tafel mooi hebben gedekt, een muziekje erbij met een lekker visje in de oven, garnalen cocktailtje of een bisque vooraf… heerlijk echt een vakantie gevoel!

Staycation tip 4: leer een vreemde taal

Kom je toch niet verder in het Frans dan, une baguette s’ il vous plaît of dos cervezas por favor als je twee biertjes op een terras in Spanje wilt bestellen. Via Duolingo kun je gratis heel makkelijk een vreemde taal leren. Als je dan straks weer op reis mag, kom je misschien toch wat verder dan twee bier… Zo ben ik sinds corona met Spaans begonnen. Het makkelijkste vind ik om het op de tablet of op je telefoon te doen, dat werkt het fijnst. Via de computer zijn er minder talen beschikbaar. Je kunt ook de betale versie nemen dan heb je nog veel meer mogelijkheden en skip je de reclame.

Staycation tip 5: huur een sloepje

Deze optie staat bovenaan mijn lijstje, ik hou van varen… lekker buiten zijn, rondkijken en genieten van al het moois om je heen. Huur een sloep of bootje en geniet lekker van de omgeving. Je mag er met twee mensen op, uit goed ingelichte bron heb ik zelfs gehoord dat je vanaf komend weekend weer met maximaal twee huishoudens per boot zou mogen. Even afwachten of het echt zo is, maar sloepje varen met zijn tweeën gaan we sowieso doen. Een sloepje huren kan makkelijk via Sloepdelen.nl

Staycation tip 6: slapen in een brugwachtershuisje

Wil je toch in eigen land op pad en op een bijzondere plek slapen? Bij het Sweets hotel in Amsterdam kun je kiezen uit achtentwintig verschillende brugwachtershuisjes recht aan de Amsterdamse grachten. Elk een eigen interieur, op een unieke locatie met een prachtig uitzicht. Wat wil je nog meer? Sweets hotel

Staycation tip 7: bezoek de Zaanse Schans

Het parkeerterrein is nog niet open, maar je kunt prima over de brug parkeren en dan lopend naar de Zaanse Schans. Waar de oudste Albert Heijn en veel mooie houtzaag molens staan. Wat een rust, er zijn route ‘s aangegeven hoe je mag lopen zodat je makkelijk anderhalve meter afstand kunt houden. Heerlijk toch dat er geen hordes toeristen voor je sjokken en precies met hun hoofd op je foto staan.

Staycation tip 8: een stapeltje verse tijdschriften

Dit heb ik altijd in de handbagage, een stapeltje tijdschriften. We hebben immers een reis van een paar uur of langer voor de boeg en wat is er nou lekker dan een stapeltje verse tijdschriften om je mee te vermaken. Kan ook prima op de bank, in de tuin of op het balkon tijdens je staycation.

Staycation tip 9: zet een tent op in je achtertuin

Als kind logeerde ik elk jaar wel een paar nachtjes in de tuin, wat een feest was dat. We gingen ook met mijn ouders kamperen, maar zelf in een tent in de tuin was natuurlijk super spannend. Het voordeel je kunt gewoon lekker een warme douche nemen, zonder gebruik van muntjes. Die wc rol onder je arm laat je ook lekker thuis. Via liffin.com huur je gemakkelijk en snel een tent.

Echt Hollands landschap vlakbij Abcoude met schaapjes

Staycation tip 10: maak een fietstocht

Echt een guilty pleasure van mij, lekker fietsen en rondkijken. Als puber ging ik stiekem met mijn ouders mee en zei ik dat nooit tegen mijn vriendinnen. Ik schaamde me er voor dat ik het echt heerlijk vind om lekker te fietsen. Als je altijd op je fiets naar het werk gaat dan denk je er misschien niet aan om eens een lekker tochtje te maken. Vanuit Amsterdam vind ik het heerlijk om naar dorpjes in de buurt zoals Abcoude of Vinkeveen te fietsen.

Heel benieuwd of jij nog staycation tips hebt… laat het me weten alsjeblieft.

Lees ook: Genieten in eigen land: Broek in Waterland

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Beelden: Waldorf Astoria Amsterdam en Sloepdelen via Instagram @dutchie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.