Texel galore

Het grootste eiland van Nederland; Texel, heerlijk uitwaaien en genieten van de mooie landschap(p)en. Texel is relaxed, mooi, eigenzinnig, rijk en divers. De Wadden- en Noordzee hebben nog altijd invloed op het landschap. Texel behoort stiekem echt tot mijn favoriete plekken van Nederland. Natuurlijk wil ik graag mijn ervaringen en favorieten op het eiland met jullie delen.

Favorites

Beachclub: Faro2 vlakbij het noordelijkste plaatsje de Cocksdorp is mijn favoriet. De architectuur van dit gebouw past prachtig in het strandlandschap, het interieur ziet er goed uit, evenals het eten. Echt niets meer aan doen wat mij betreft.

Place to stay: Camp Silver is echt ontzettend tof, Air stream caravans, omgebouwd tot luxe hotel kamers. Voorzien van heerlijke vloerverwarming, regendouche, toilet en mega groot bed. Vanuit je bed heb je uitzicht op het landschap en ’s ochtends kun je een heerlijk biologisch ontbijtje nuttigen. Er zijn ook Air streams met een privé sauna. Één van de meest bijzondere plekken waar ik ooit heb geslapen. Wil je meer weten over mijn verblijf op Camp Silver klik dan naar de blogpost Camp Silver.

Restaurant: Bij Jef in Den Hoorn, mijn all time favorite restaurant, deze mag dus zeker niet ontbreken. Het restaurant heeft één ster, wat mij betreft schrijven ze de tweede en derde er meteen bij. Waarom mogen ze deze van mij direct noteren? Chef kok Jef Schuur kookt eigenzinnige gerechten, het vele gebruik van locale producten zoals vis, schaal- en schelpdieren en lam, het contrast en de harmonie in smaak en structuur, echt heerlijk. Naast alle verwennerij van het eten is er ook nog de aandacht en het uitzonderlijk goede wijnspijs advies. Wijn is meestal niet aan mij besteed, hier kwamen ze echter met heerlijke suggesties waarvan ik dacht yes je weet gewoon wat ik lekker vind. Hoe fijn is dat. Mocht je dus eens optimaal willen genieten en echt een avondje helemaal los gaan dan raad ik je Bij Jef echt heel erg aan! Omdat het op Texel is en je natuurlijk niet wilt racen voor de laatste boot hebben ze ook een hotel. Dat was al even zo goddelijk als het diner, ruime kamers, voorzien van alle luxe. Wanneer je wakker wordt gaat het feest bij het ontbijt gewoon verder. Bij Jef

Snack: Een keer een loempiaatje happen daar hou ik wel van, maar om nu te zeggen dat ik elke week op de markt een loempia haal ummm nee. In den Burg tegenover de Albert Heijn staat een loempia kraam met goddelijke smalle rijkgevulde loempia ‘s. Kortom wat mij betreft een must visit als je een lekker snackje tussendoor zoekt. In juli en augustus is de beste man op vakantie, verder kun je het gehele jaar door genieten van zijn overheerlijke loempia ‘s.

Texel schaapjes

To do: Schapen vind ik echt een van de liefste dieren, wollig, vrolijk, aandoenlijk, soms een beetje sullig echt prachtdieren! Bij Schapenboerderij Texel kun je het boerenleven van dichtbij meemaken. Voor € 5,- kun je een kijkje nemen op de boerderij, om 11.00 uur het schapen hoeden bewonderen, uitleg krijgen over het scheren van de schapen, de andere boerderij dieren bezoeken en als er lammetjes zijn met lammetjes knuffelen. De boer kan ontzettend mooi over de diverse schapenrassen vertellen, hij heeft dan ook veel verschillende, erg leerzaam. Schapenboerderij Texel, Pontweg 77, Den Burg 

Texel krulschaap

De favorites hebben per bestemming niet altijd dezelfde categorieën, elke bestemming is anders en heeft andere gave ervaringen te bieden. Daarbij zijn de favorites, gebaseerd op mijn ervaringen, het kan natuurlijk zomaar zijn dat jij iets heel anders hebt ervaren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.