Verhuizen 7.0 inclusief verhuistips

– Pffff ik zou er niet aan moeten denken.

– Verhuizen vind ik een van de ergste dingen in mijn leven!

– Het is maar waar je zin in hebt zeven keer in zeven jaar.

– Wij maken nooit ruzie, maar tijdens de verhuizing wilde ik bijna niet meer met mijn man mee.

Quotes

Even een aantal quotes van veel gehoorde reacties op het feit dat wij weer zijn verhuisd. De titel zegt het al verhuizen 7.0 dit was namelijk voor mij de 7e keer in 7 jaar dat ik ging verhuizen. Gemiddeld inderdaad 1 keer per jaar. Alsof het een jaarlijks uitje is, alsof het jaar zonder verhuizing niet compleet is. Grapje, het valt natuurlijk allemaal heus wel mee, maar ik ga je vertellen waarom ik zo het ontzettend fijn vind dat we weer zijn verhuisd.

Eigen maken

Met verhuizen heb ik geen probleem. De redenen van het hoge aantal verhuizingen zijn heus niet allemaal even fijn, lees een relatiebreuk bijvoorbeeld. Wanneer je zo vaak verhuist krijg je er steeds meer handigheid in. Het is ook haast niet mogelijk dat alle hoekjes van het huis dichtslibben met zooi, want tegen die tijd dat dat gebeurd ben ik allang weer weg. Toch is het zeker niet zo dat ik alle spullen ingepakt laat, omdat ik waarschijnlijk toch weer zal gaan verhuizen.

Het hele verhuizen 7.0 is namelijk geen voor opgezet plan. Soms loopt het leven gewoon zo, dan kun je daar heel dramatisch over gaan doen, maar je kunt beter doorgaan en zorgen dat je nieuwe plek je thuis wordt. Zo gauw ik ergens ga wonen, al is het maar voor een paar maanden, pak ik mijn spullen uit. Kleed het aan met accessoires, zet plantjes neer. Zodat je direct het thuis gevoel creëert. Ook al is het misschien niet je favoriete kleur op de muur, of ligt er vloerbedekking en heb je liever laminaat. Door niet uit dozen te leven en het meteen je eigen draai te geven kun je het thuisgevoel al snel creëren.

Eigenlijk mag ik mijzelf best een beetje ervaringsdeskundige noemen. Natuurlijk help ik je graag met de tips die ik door de verhuizingen heen heb verzameld. Ze helpen je, mocht je als een berg op zien tegen je komende verhuizing. Of omdat het zo lang geleden is dat je verhuisd bent, dat je eigenlijk nog niet goed voor ogen hebt hoe te beginnen. Daarnaast ook een stel tips zodat je, je hopelijk zo snel mogelijk een beetje thuis zal voelen. Om welke reden je dan ook verhuist. Ik gun iedereen namelijk zijn of haar droomhuis en als dat er nog even niet in zit in ieder geval een fijne plek die je thuis kunt noemen.

Tips voor een soepele verhuizing naar je nieuwe (t)huis

 • Een verhuisdag opnemen, veel werkgevers kennen verhuisverlof, een of maximaal twee dagen die je krijgt wanneer je gaat verhuizen Wie weet is dit op jou van toepassing, het zou jammer zijn als het er is en je het niet opneemt omdat je er niet over na hebt gedacht.
 • Een goede planning, kan zoveel rust geven tijdens het gehele proces. Punten voor op de planning zijn het omzetten van je adres voor allerlei diensten zoals energie, water, internet en tv, doorstuur service van de post, abonnementen.
 • Je kunt beter opruimen voordat je gaat verhuizen dan erna. Logisch denk je misschien, maar heb al regelmatig meegemaakt dat ik vrienden ging helpen en dat ze na het verhuizen, spullen uit gingen zoeken en weg gingen gooien. Zonde van de tijd die er in het inpakken, verhuizen en uitpakken is gestopt.
 • Vele handen maken licht werk, de laatste keer waren we met zijn tienen. Vanwege Acnes kon ik zelf niet tillen, er was gelukkig genoeg wat ik wel kon doen. We hadden het team opgesplitst toen we merkten dat het oude huis leeg begon te raken. Drie mensen bleven achter en bereiden de laatste lading voor het vrachtwagentje voor, de andere waren of al bij het nieuwe huis spullen aan het uitladen middels 2 mensen lift vullen 2 mensen doorlopen naar het huis. In het huis werd alles in de juiste kamer gezet. Zo blij met de hulp van deze mannen en vrouw. Kan ze niet vaak genoeg bedanken!!
 • Een busje lenen of huren is handig, heb je echt veel spullen en verwacht je dat er veel zware dingen bij zitten? Dan kun je met een B rijbewijs ook een klein vrachtwagentje met laadklep huren. Scheelt je toch weer het nodige til werk. Wij hadden dat bij Sixt gedaan, erg tevreden over.
 • Als je nog niet zo lang geleden verhuisd bent, weet je vast nog of de bank makkelijk door de deur ging. Weet je dat niet meer zeker? Meet grote spullen op en bedenk hoe je ze het beste kunt verplaatsen zonder ze te beschadigen. Dekens werken ook goed als bescherming van je meubels.
 • Soms blijkt het alsnog niet helemaal te passen zoals gedacht, de kast ging bij ons de laatste keer wel in de lift in het ene huis, maar niet in het andere huis. Het is dan handig om wat gereedschap bij de hand te hebben om het alsnog snel uit elkaar te kunnen halen.
 • Een wasmachine is het beste met een vastgezette trommel te verhuizen. De waterslang kun je het beste de avond van te voren al leeg laten lopen. Meer informatie over het verhuizen van je wasmachine vind je hier.
 • Probeer dozen niet te zwaar te maken ( max. ongeveer 20 kilo). Vier jaar geleden dacht ik minder dozen nodig te hebben doordat ik een groter formaat rechthoekige doos had gekocht. Nog nooit zijn er zoveel dozen kapot gegaan tijdens het verhuizen. Als ze vol zaten, scheurde soms de bodem, of de handgreep. Beter meer dozen die heel blijven dan scheurende dozen want je schrikt je samen met je tenen echt wezenloos als de inhoud via de onderkant uit de doos komt.
 • Maak lades van kastjes leeg, niets zo vervelend als er tijdens het tillen van een kastje een laatje wat nog vol zat met spullen naar buiten komt geschoven. Om het naar buiten schuiven tegen te gaan tape je met (schilders)tape de laatjes vast.
 • Om het de verhuizers een beetje aangenaam te maken had ik fruit koeken, fris en sap gekocht. Zo was er in beiden huizen wat voor handen. Als lunch haalde ik belegde broodjes, wel zo makkelijk.
 • Vergeet de oplevering van je oude huis niet, bekijk goed wat er voor eisen gesteld worden als je het hebt gehuurd. Vaak moeten alle gaten worden dichtgemaakt, en moet het huis in een neutrale kleur worden opgeleverd. Het is per verhuurder verschillend en ik heb al horror verhalen gehoord over tegels waarin eigenlijk niet geboord mocht worden. Bij een koophuis spreek je van te voren af welke zaken en spullen er worden overgenomen. Daar is dat dus minder van belang.

Eindelijk is het zover, het inrichten kan beginnen.

Het is zover, de verhuizing is door alle bovenstaande tips natuurlijk mega smooth verlopen. Eindelijk kun je aan het ( vind ik) leukste gedeelte beginnen het inrichten. Het is handig om vooraf goed over de basis van je interieur na te denken, hierover schreef ik eerder al dit artikel. De laatste week krijg ik veel vragen over hoe het er voor staat met ons nieuwe huis. Het is voor ongeveer 95 procent af. Ondanks de vele ervaring met verhuizen is na het verhuizen het werk zeker nog niet klaar. Bij deze deel ik het to do lijstje van de komende tijd:

 • Gordijnen, zijn besteld komen over ongeveer twee weken binnen.
 • Dressoir, al uitgezocht binnenkort bestellen.
 • Aankleding voor in de nis bij het eetgedeelte, moeten we nog uitzoeken.
 • Kunst, al best wel wat op het oog, even nog verder in verdiepen en knopen doorhakken.
 • Kastje in de badkamer schuren en zwart verven.
 • Werkkamer, logeerkamer en woonkamer verder aankleden en afstylen.
 • Tuinmeubilair voor op de balkons, moeten we nog uitzoeken.

Heb je een verhuizing in het vooruitzicht, andere spannende verhuisverhalen? Hebben we misschien nog tips gemist? Deel dit met ons in een reactie. Binnenkort zullen de eerste foto ’s van ons nieuwe huis online komen. We hebben al gezegd dat we hier voorlopig langere tijd zullen blijven. Wil je liever foto ’s van het nieuwe huis of filmpjes? Laat het even weten in een reactie alsjeblieft.

Bron quote afbeeldingen: Pintrest

6 thoughts

 1. Hoi Bibi
  Toeval bestaat niet !!!!! Vandaag krijgen wij onze lang verwachtte sleutel van de Piushaven. Ik neem jouw verhuis tips zeker mee. Lieve groet Mary (leuk stukje weer geschreven Bibi)

  1. Hoi Mary, toeval bestaat inderdaad niet! Heel benieuwd hoe het jullie gaat bevallen aan het water 😉 Wij wonen nu aan de Amstel, ons bevalt het super aan het water. Heel veel succes met de verhuizing en natuurlijk het fijnste gedeelte het inrichten van jullie nieuwe huis 😉 Lieve groet, Bibi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.