Afternoon tea @ Waldorf Astoria Amsterdam

We mochten weer eens lekker gaan proeven, deze keer de Afternoon Tea bij het Waldorf Astoria hotel aan de Herengracht. Het Waldorf Astoria bestaat uit een aantal naast elkaar gelegen paleizen uit de 17e eeuw. Het is daar al zo mooi als je binnenkomt. De Afternoon tea is deze keer een samenwerking tussen chef Sidney Schutte en Anne de Buck van de populaire blog Your Little Black Book. Beiden hebben Zeeuwse roots en samen nemen ze je mee op een culinaire reis door Nederland, In Touch With The Dutch. Ben benieuwd! Lees ook: Zeeland wat ben je mooi

Culinaire reis door Nederland

We starten met een kleine amuse en een glas champagne. De culinaire reis begint met de hartige hapjes, bij deze hapjes wordt een lichte green tea geschonken. Nu geef ik het eerlijk toe, ik ben geen liefhebber van thee. Maar deze thee was echt lekker licht van smaak en paste goed bij de hapjes. Een eetbare Zeeuwse mossel met mosselsalade, Texelse lamssandwich, een molensandwich met Drentse worst, ham en pesto, een koe met kaas en wasabi snippers en een soort mini hotdog met haring. Bijzondere combinaties maar echt heerlijk.

Afternoon tea Waldorf Astoria mossel
Afternoon tea Waldorf Astoria haring broodje en wasabi brood met biet

Zeeuwse knop en Haagse hop

Op naar de zoete ronde begeleid door een black tea. We starten met een Zeeuwse knop met Zeeuwse boterbabbelaar vulling, Haagse Hopjes tompouce met sinaasappel, een Goudse stroopwafel met lavendel en bramen. Op naar het volgende een Bossche bol met chocolade en room en een Amsterdamse luchtballon met aardbeien en vlierbloesem. Met daarbij scones, rozijn kaneel en vanille kersen. De Zeeuwse knop was echt zo mooi gemaakt, die vond ik ook echt zo lekker. Alle hapjes zijn ook vegetarisch te krijgen.

Afternoon tea Waldorf Astoria Bosche bol en Haagse Hopjes tompouce
Zeeuwse knop met boterbabbelaar
Afternoon tea Waldorf Astoria Stroopwafel met bramen en room

Take away

Wil je ook genieten van een Afternoon Tea, in juli, augustus en september op vrijdag, zaterdag en zondag is deze te boeken. Er is trouwens veel ruimte tussen alle zitjes en de bediening draagt mondkapjes. Het voelde voor mij heel Corona proof, waardoor je heerlijk achterover kon zitten en echt kon genieten. Er is ook een take away variant beschikbaar. Waldorf Astoria, Herengracht 542- 565 Amsterdam.

Lees ook: Nieuwe stadstour Amsterdam: KLM huisjes route en Dagje Amsterdam

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Afternoon tea Waldorf Astoria Amsterdamse luchtballon met witte chocolade

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.