Bijzondere accomodaties: Buitenland in Nieuw Amsterdam

Als ik er over nadenk ben ik in Nederland al op veel plekken op vakantie of een weekendje weg geweest. Er zijn namelijk genoeg mooie en bijzondere plekken om te overnachten in ons mooie Nederland.

Naast bijzondere plekken zijn er ook bijzondere accomodaties, je kunt bijvoorbeeld in een ballonmand, helikopter of brandweerwagen slapen. Als ik eerlijk ben, en kritisch, zijn omgeving, accommodatie en interieur de drie vereisten om het allemaal samen te laten komen en echt bijzonder te maken. Als één van de drie ontbreekt, is het in mijn ogen niet in balans. Heus het zal je vakantie of verblijf niet verpesten, wie weet geef je geen zak om hoe het interieur eruit ziet, maar als het alle drie samenkomt, is dat toch extra genieten. Eerder deelde ik Camp Silver op Texel al met jullie, een plek waar alles samenkomt. Ondertussen ben ik al weer een paar pareltjes tegen gekomen, nog niet getest maar ben zo enthousiast dat ik er toch alvast één met jullie wil delen.

Burning Man 

Vanuit Amsterdam trokken Esther en Wessel in 2017 naar Nieuw Amsterdam in Drenthe. Ze begonnen daar te bouwen aan een soort Nederlandse Burning Man. Mocht je Burning Man niet kennen, jaarlijks wordt er in de Black Rock Desert in Nevada door deelnemers een tijdelijke experimentele samenleving gebouwd. Radicale zelfuiting en radicale zelfvoorziening zijn hierbij belangrijk. De achterliggende gedachte is een gemeenschap waar iedereen welkom is, ongeacht ras of afkomst, waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is. Een prachtig idee, wat al jarenlang immens populair is.

Buitenland

De vergelijking van Buitenland met Burning Man is treffend, dromers, vrijbuiters en  iedereen die even wil ontsnappen aan het leven van alle dag is welkom. Er is mogelijkheid om je eigen (droom) vakantiehuis te bouwen, een huisje te huren of te kamperen. Het terrein is constant in ontwikkeling, zelfvoorziening is mogelijk en er is ruimte voor verandering en vernieuwing.

Greenhouse

Één van de zelfgebouwde accomodaties is Greenhouse, een grotendeels zwart stalen constructie van 60 m2 met drie slaapkamers. Gedeeltelijk onder de eikenbomen en geschikt voor 4 tot 8 personen. Door de vele ramen waan je je buiten terwijl je binnen bent, een ruime keuken en nostalgische gietijzeren Morsø houtkachel maken het helemaal af. Een vaatwasser, Weltevree pizzaoven, Nespresso machine, Greenhouse is ondanks dat je, je midden in de natuur waant van alle gemakken voorzien. Naast Greenhouse zijn er nog andere zelf gebouwde droom accomodaties.

Wildernis

Tegen de bosrand vind je Wildernis, vanuit het slaapkamerraam heb je door een raam tot aan de grond zicht op het bos. Twee zeecontainers vormen de basis van de Wildernis accommodatie, totaal 65 m2 biedt ruimte tot maximaal 8 personen. Deze accommodatie is ook van allerlei luxe voorzien zoals een Quooker en een pizza oven.

Twin Peaks

Een heel ander soort accommodatie is Twin Peaks, twee met elkaar verbonden tipi ‘s,  gemaakt van hergebruikt hout en geïsoleerd met schapenwol. De 70 vierkante meter biedt plaats aan vijf personen. In de achterste tipi bevindt zich het slaapgedeelte, in de voorste tipi is een grote leefruimte. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, de voorzieningen zijn soberder ten opzichte van Greenhouse en Wildernis  waardoor het kampeergevoel waarschijnlijk meer aanwezig zal zijn. Door de verscheidenheid van de zelfgebouwde accomodaties, kun je precies een accommodatie vinden die bij je past.

Kamperen

Het zelf uitzoeken van een kampeer plekje is nog zoiets wat Buitenland onderscheid. Je mag vuur maken vermits je zelf een vuurschaal meeneemt. Alle plekken hebben 10 ampère stroom en sommige een watervoorziening. Het kampeerseizoen start met Pasen en loopt tot 1 oktober. Direct naast de camping ligt een zwemplas met zandstrand, vanaf de camping loop je zo het bos in. Op het terrein zijn een hottub, restaurant en bar en een podium met vaak op zaterdag optredens. Alsof het nog niet fijner kon, zelf de hond mag mee.

Heel benieuwd wat jij vindt van Buitenland? Spreekt het concept je aan? Heb je zin gekregen om volgende zomer een van de accomodaties te boeken of met je tent een van de mooie kampeerplekjes uit te zoeken? Meer informatie of boeken: Buitenland

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Alle beelden via Instagram: @FihFotografie @Greenhouse_campingbuitenland en @CampingBuitenland

One thought

  1. Buitenland ligt in Zandpol en niet in Nieuw Amsterdam. Wij hebben de rookoverlast dus willen ook graag de voordelen. ( naamsbekendheid van ons dorp).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.