Binnenkijken: ons balkon

Al honderd keer is mij gevraagd, Bieb heb je al foto ‘s van je huis? Elke keer heb ik wel weer een idee waarom het huis nog niet voldoet om op de foto te gaan. Daarnaast dacht ik dat ik mijn statief kwijt was, maar wat blijkt heb ik tussen een van de vele verhuizingen door een keer verkocht. Oops… Maar… het balkon is een soort van “af ” dus dat mag best worden geshowd. De rest komt echt, ik beloof het, heus!

Zicht op de Amstel

Sinds februari zijn we verhuisd en wonen we aan het water. Vanaf het balkon zie je de Amstel, maar ook langs ons huis wordt gevaren. Heerlijk, uren kan ik me vermaken, met mensen in bootjes, zwemmers, kanoërs en andere vrolijkheid. We hebben eigenlijk twee balkons, een kleintje en een wat grotere. Het grote balkon hebben we eindelijk ingericht.

Lavendel

Het liefst zou ik de helft van het balkon bevolken met planten… maar goed ik woon niet alleen. Het begin is gemaakt met heerlijk geurende lavendel. Schijnt ook tegen de muggen te helpen en daar hebben we er nogal veel van, zo aan het water.

Nog honderd plannen

Het duurde even voordat we een bankje hadden gevonden. Er is ruimte voor een grotere bank maar dit bankje van Ikea past prima in het uitstekende stukje van het balkon. De twee relax stoelen zijn van Vitra, het tafeltje is ook van Ikea, daarvoor hebben we ook een kussen dus kan het ook als poef gebruikt worden.Eigenlijk heb ik nog honderd plannen, zoals het bankje schilderen en het geheel nog verder aankleden. De kussens in het bankje horen eigenlijk bij de bank binnen. Ze worden dus even dubbel gebruikt, helaas zijn er al een paar nat geregend van het weekend. Tip, als je dat dus hebt met een kussen gevuld met dons. Haal de hoes eraf, en laat de hoes los van het kussentje drogen. Dan kun je ze daarna gewoon weer gebruiken. Wassen heeft met dons geen zin, en de hoes zou ik ook niet wassen als deze niet vies is. Er zal zeker nog veel veranderen, dus er komt vast een keer een update.

Kussens wit, zwart/ wit, zitkussens en vloerkleed Ikea, kussen driehoekjes Ferm living, kussen zwart links en kleed taupe kleur Vitra.

Barbecue

Barbecuen is niets voor mij. Vind het super gezellig, maar als ik mijn eigen vlees moet bakken dan wordt het niks. Dus dit prachtige zwarte barbecue monster is helemaal de afdeling van mijn vriend. Die houdt van koken en barbecuen. Moet zeggen er zijn al heerlijke stukjes gegrilde groentes, vis en vlees op klaargemaakt, dus mij hoor je niet klagen over het zwarte barbecue monster.

Heb jij een fijne plek buiten, een tuin of balkon? Heel benieuwd wat je daarmee gedaan hebt. Ook benieuwd wat je van ons balkon vindt, laat het even weten in een reactie als je wilt.

Lees ook: Green is the new black wat groen kan doen in je interieur

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

One thought

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.