Heb jij al een bucket list?

Heb jij al een bucket list? Een bucket list is een lijst met dingen die je nog wilt doen voordat je doodgaat. Een bucket list heb ik niet, geen lijst met activiteiten, doelen en ervaringen welke ik graag zou willen meemaken voordat ik dood ga. Terwijl ik eigenlijk leef op lijstjes, lijstjes geven structuur, houden mijn hoofd leeg en maken mij enthousiast. Waarom ze enthousiast maken? Omdat je ze kunt afstrepen en daarmee overzicht bewaard en zaken uit je geheugen kunt parkeren tot dat je ze nodig hebt. Waarom heb je als je zegt zo van lijstjes te houden, nog geen Bucket list dan…?

Fly-ny

Waarom ik geen bucket list heb…

Nou vooral omdat ik het nogal zwaarmoedig vind, ik heb a nog helemaal geen zin om dood te gaan of er over na te denken, b vind ik de dood echt iets akeligs en is het ongeveer het enige waar ik echt bang voor ben, en c wellicht brengt DE lijst ook wel druk met zich mee… Toch mag ik mijzelf, gelukkig prijzen dat ik nog niet met de dood hoef bezig te zijn, gezien ik zover ik weet, gezond ben. Daarnaast ben ik  wel nieuwsgierig hoe dat precies zit met zo ‘n bucket list. Laatst hoorde ik namelijk dat het goed kan zijn om je doelen, ervaringen en activiteiten op te schrijven. Het maakt je bewust en laat je nadenken over wat jou gelukkig maakt in het leven. Als ik het zo lees klinkt het al een stuk minder zwaar en misschien toch als iets wat bij mij past.

Bucket list versus wish list

Een wensenlijstje vind ik beter klinken dan een bucket list. Toen ik op onderzoek uitging  kwam ik er achter dat een wishlist echt een lijst met gewenste cadeautjes is. Dat heb ik niet ( okay ik beken, één keer per jaar voor Sinterklaas, vanwege de traditie ) Spullen interesseren mij zeker maar vooral in praktische zin, natuurlijk wil ik voor de spullen die je echt nodig hebt iets moois maar dat is een ander verhaal wat je hier kunt lezen.

Afgelopen weekend was ik met het werk een paar dagen op pad. Vooraf werd gevraagd twee kantjes A4 in te leveren met informatie over jou. Deze informatie moest strikt geheim blijven. Wat er verder mee gedaan zou worden wisten we nog niet. De vragen varieerden van wat wilde je vroeger worden (rijk) tot wat is je guilty pleasure ( ik hou van Kinder surprise eieren) en daar wassie dan… De bucket list vraag… met daarbij drie mooie puntjes zodat je niet met één puntje weg kwam. Na lang nadenken kwam ik op het volgende, een helikopter vlucht maken, een reis naar Hawaii en naar Ijsland op vakantie.

Koolau-Waterfalls.jpg

Drie punten

Over dit lijstje heb ik lang na gedacht, vraag mij 25 bestemmingen waar ik nog naar toe wil en ik tover mijn telefoon te voorschijn met een lijst die drie dubbel zo lang is. Op het bucket lijstje met drie punten ook twee bestemmingen, maar vooral ervaringen. Ervaringen vormen bijzondere herinneringen, niet alle ervaringen natuurlijk maar ervaringen waarmee je al een tijd in je hoofd zit, zoals het maken van een helikopter vlucht, als dat toch eens mocht uitkomen. Dat zou echt fantastisch zijn, zoiets maakt mij gelukkiger dan de ronde eetkamer tafel waar ik hier al eens over schreef. Tuurlijk wordt ik van de ronde eetkamer tafel ook blij, maar het is een heel ander soort gevoel.

Turtle-bay-Oahu.jpg

Zonder druk

Zo heb ik een collega die elk jaar een grote reis maakt, vaak een rondreis naar de meest uiteenlopende landen, van Birma tot Costa Rica, van Cambodja tot Argentinië. Mooie verhalen en daarbij mooie herinneringen neemt zij mee terug. Dat verrijkt in mijn ogen heel erg je leven. Okay, voordat het echt zweverig gaat worden… de Bucketlist, buiten de drie genoemde punten ben ik er nog steeds niet helemaal over uit of ik er nu mee verder ga of niet. De drie opgenoemde punten blijven er voorlopig mooi op staan, misschien is het ook wel gewoon goed om met 3 punten te beginnen. Zonder al te veel druk, drie mooie doelen voor ogen. Als het zo ver is dat ik er een mag afvinken zijn jullie de eersten die het horen, goed?

Heb jij een bucketlist? Zo ja wat staat er op? Of heb je er net als ik ook nog nooit eerder echt over nagedacht?

Beelden: Flynyon via Instagram en Pinterest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.