Camp Silver op Texel een bijzonder weekendje weg

Als klein meisje ging ik elk jaar 3 à 4 weken met mijn ouders naar Oostenrijk op de camping. Er was geen entertainment team op de camping, we hadden een meer, tafeltennistafel en we konden een waterfiets huren. That ‘s it! De kleinschalige camping met zo ‘n 70 staanplaatsen stond elk jaar ramvol. Er waren geen afgemeten plekken en naarmate je er langer kwam hielden ze stiekem al rekening met je komst. Wat een hechte club van mensen is daaruit ontstaan. In die tijd was er nog geen Facebook, of WhatsApp, soms spraken we elkaar het hele jaar niet, om vervolgens elkaar weer in Oostenrijk te treffen. Heerlijke tijden, waarbij je niet veel nodig had en waar ik nog vaak aan terugdenk. Camp Silver Hideaway op Texel is ook zo ‘n heerlijke plek, waarbij je niet veel nodig hebt en waar ik zeker nog eens terug zal gaan.

Camp Silver

Ligt op een stille plek in Oosterend op het eiland Texel. Je slaapt in een Airstream caravan, ingericht met alle luxe voor twee. Zelfs een eigen sauna is een optie. Heerlijk, ver van alle drukte is dit een ultieme plek om te relaxen, te genieten van de natuur en al het ander moois om je heen.

Camp silver buiten

Airstream

De Airstreams zijn speciaal voor Camp Silver vormgegeven door ontwerper Christopher Deam uit San Francisco. Ze zijn voorzien van een regendouche met heerlijke douche producten van Aesop, een eigen toilet, grote bank, twee persoonsbed, tv, airco en vloerverwarming. Vanuit de Airstream heb je zicht op de weilanden, zodat je vanuit je bed de mooiste zonsondergangen kunt bekijken. Daarnaast is er een zonnescherm en lounge stoelen, lekker buiten zitten voor je mooie glimmende Airstreampje vond ik echt heerlijk om te doen.

Ontbijt

Het verblijf is inclusief ontbijt, dat was ook zo lekker, je hebt een ruimte waar je samen met de andere gasten ontbijt. Alles is biologisch en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt  van locale producten.

Hotel luxe

De combinatie van de haast hotel luxueuze Airstream en de natuurlijke, rustige omgeving waar je volledig kunt relaxen vond ik heerlijk. Je leeft buiten, maar hebt een heerlijk fijn bed, een regendouche om heerlijk onder te ontspannen en een eigen toilet. Dit alles bij elkaar maakt dit voor mij het ideale “kamperen”. Hou er van om buiten te zijn, maar wil heel graag een fijn en goed bed, goede douche en een eigen toilet. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken wat ik miste was een klein koelkastje. Zodat je zelf wat producten kunt koelen. Je mag in het algemene gebouw in de koelkast spullen stoppen, maar ik vind het fijner om het “bij de hand te hebben”.

Texel is echt mijn lievelingsplek voor een vakantie in eigen land, wat is jou ultieme vakantie plek? In vakantie flow vraag ik frequent travelers alles hierover.

Update

Let op: Silver Camp gaat verhuizen, naar Twente! Vanaf 1 juli 2020 staan de acht prachtige Airstreams op het terrein van Het Rusttheater in Reutum. Reutum is één van de negen kerkdorpen van de Gemeente Tubbergen dat gelegen is in het prachtige coulisselandschap van Twente. Vanuit het ruim opgezette terrein kun je al wandelend en fietsend deze mooie omgeving verkennen. Het terrein zelf heeft meer te bieden aan faciliteiten, kijk hiervoor op www.rusttheater.nl

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Beelden: Interieur Airstream en sauna website Camp Silver rest van de foto ‘s zelf gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.