Dagje Amsterdam

Tegenwoordig werken we allemaal veel langer, ik zeg dan ook altijd voor de grap als ik later richting mijn pensioen ga wordt ik stadsgids. Lijkt me heerlijk, mensen in geuren en kleuren vertellen over het mooie Amsterdam waar ik zo van hou. Eerder schreef ik al een ode, en een ode 2.0. aan de stad. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met je pensioen opbouw, dus ik ben alvast begonnen met oefenen. Mijn moeder, tantes en nichtjes waren de testers van mijn tour.

Verzoekjes

Vorig jaar heb ik ook al eens mogen oefenen met mijn moeder, tante en nichtje. Toen hebben we onder andere een Late Tea @ Amstel hotel gedaan. Door het enthousiasme was de groep deze keer groter geworden. De mond tot mond reclame binnen de familie heeft dus goed zijn werk gedaan. Vooraf heb ik natuurlijk gevraagd om verzoekjes. Wens van de klant is key natuurlijk… grapje. Het beeld van Andre Hazes was iets wat op de wishlist stond de Jordaan en bijzondere plekjes was een wens. Dat werd een makkie, shoppen konden we overslaan want dat kunnen ze prima zelf.

Met het pontje

Na als een malle het Hazes beeld op de Albert Cuyp te hebben afgevinkt gingen we snel door naar het Centraal Station. Tram in, tram uit, wat gaat dat reizen in de stad soms toch snel merkte mijn tante op. Iedereen uitgecheckt? Op naar de pont, de oh ‘s en ah ‘s voor de Ijpassage waren niet van de lucht, maar zoals gezegd geen shopping tijd dames. Toen we aankwamen hadden we nog 10 minuten wachttijd bij de pont naar de NDSM. Genoeg tijd om lekker mensen te kijken, alle gebouwen aan de overkant te bespreken. Heerlijk weertje hadden we 22 graden, windje. Op de NDSM werf hebben we een korte wandeltour gedaan waarna we richting Loetje aan het Ij gingen voor een lunch aan het water. Na de lunch weer lekker terug naar de overkant.

Bij ons in de Jordaan

Lopend van Centraal via Puccini Bomboni, waar we allemaal een overheerlijke bonbon aten ( helaas te warm om mee te nemen) de kleine straatjes van de Jordaan in. Dwalend door de straten, stilstaand om te kijken naar de prachtige gevels, bijzondere voordeuren en al het ander moois. Wat is het toch fijn om zo samen met je familie te zijn. Na dit mooie stukje op naar het terras van eetcafe de Jordaan. Heerlijk om hier weer te zijn, in 2017 woonde ik een tijdje aan de Prinsengracht en was ik regelmatig in dit cafe om Ajax te kijken. Om de hoek nog even naar het pand kijken waar ik destijds woonde. Mijn mobiel connect nog altijd direct met de wifi van het huis.

Koekies en het Begijnhof

Uiteraard mogen de chocolade koekies van Van Stapele niet ontbreken. Vers gemaakt, met een vulling van witte chocolade. Koekje in de hand door naar het Begijnhof, waar katholieke vrouwen samen wonen in werkelijk prachtige huizen. Mijn tante en nicht, beiden single zien het wel zitten om zoiets in Tilburg ook te starten. Het in een beschermd hofje bij elkaar wonen, elkaar helpen, volgens mij is er zoiets in Tilburg nog niet. De weg van het Begijnhof naar het terras is kort. Mega slecht geholpen, dus na een drankje gaat de tour verder.

Diner en cocktails

We zijn wat aan de vroege kant maar besluiten alvast richting het restaurant te lopen. Via een omweg over de Herengracht lopen we richting onze diner locatie. We gaan dineren bij bar brasserie Occo, dat zit in hotel de Dylan. Naast Occo zit ook 1 sterrenrestaurant Vinkeles in dit hotel. Één van de redenen waarom ik Occo op het lijstje met favoriete restaurants heb staan. Bij Occo zit je niet hutjemutje zoals wel vaker in Amsterdam, je hebt ruime tafels, de bediening is echt heel goed, en het eten was ook deze keer weer verrukkelijk. Na een dagje van 12 kilometer wandelen waren ook de cocktails zeer welkom. Op de terugweg namen we op de Keizersgracht weer lekker de tram om zo naar huis terug te keren. Lekker zitten, nog wat mooie pandjes spotten, toch leuk om te merken dat ik het echt niet van een vreemde heb, en zo richting huis.

Volgend jaar weer?

Geen idee nog of er plannen zijn om volgend jaar weer een tour te doen? Wellicht heb jij zin om aan te sluiten? Laat maar weten hoor ik heb best zin om weer eens te oefenen op mijn toekomstige tourguide job. Heb je genoten van onze belevenissen van deze dag? Zelf zin in een dagje Amsterdam? Of wellicht nog tips voor een eventuele volgende tour? Laat het me weten alsjeblieft.

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.