Edinburgh in één dag

Vandaag aangekomen in Edinburgh, samen met mijn moeder ben ik deze keer een paar dagen op pad. Negentien graden, een klein zonnetje en veel wind, we zijn direct begonnen de stad te verkennen. Als architectuur liefhebber kan ik niet wachten om je de eerste dag in Edinburgh te laten zien…

Edinburgh ‘s Stockbridge

Stockbridge is de wijk waarin we verblijven, het was ooit een dorpje buiten Edinburgh, in de negentiende eeuw is het bij de stad gevoegd. Je voelt echt dat het eerst een dorp is geweest, de huizen zijn hier een stuk lager dan in de rest van de stad en er is een gemêleerd aanbod van boetiekjes, galerieën, ambachten zoals slager en bakker, pubs en restaurants. We verblijven in een fijne straat in het midden van de wijk, al lopend over de cobble stones hebben we flink wat kilometers gemaakt vandaag.

Stockbridge market

Stockbridge heeft op zondag een markt waar vooral locale en authentieke producten worden verkocht. We hebben volop genoten van deze kleine maar mooie markt.

Dean Village

Dean Village is een voormalig dorpje waar vroeger vooral graan werd gemalen. Er zijn nog een hoop restanten van de gemalen te zien, maar vooral het oude dorpje, wat als een oase van rust net buiten de stad aan het water ligt is de moeite waard om te bezoeken. Je wandelt vanuit Stockbridge in een kleine 10 minuten naar Dean Village, langs Water Leith, een hard stromende beek met het mooiste groen langs de route.

Damside moest ik als inwoner van Amsterdam gewoon echt even fotograferen

Een goede eerste indruk van de stad geloof ik zo… op naar de rest. Heb jij nog Edinburgh tips? Deel ze alsjeblieft! Dan kunnen we er direct mee aan de slag. Benieuwd of ik je heb geïnspireerd om deze kleine maar mooie hoofdstad ook eens te bezoeken?

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.