Favoriete Apps

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag wat mijn favoriete apps zijn, tijd om ze met je te delen. Heel benieuwd wat jou favorieten zijn? Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een goede app om een planning in te maken en een app om uren te registreren. Dus mocht je een fijne app daarvoor gebruiken laat het mij alsjeblieft weten.

Instagram

Instagram staat met stipt op één, best wel confronterend als je soms je screentijd van de dag op je iPhone terug ziet. Zeker toen ik niet meer kon dan plat liggen omdat ik Acnes heb en de doktoren er toen nog geen goede behandelmethode die bij mij aansloeg voor hadden gevonden. Zeker 8 à 9 uur per dag lag ik buiten dat ik sliep plat op de bank. Echt plat, dus ook geen mogelijkheid iets op de laptop te doen. Hier vindt je het artikel dat ik schreef omdat ik Acnes heb. Een telefoon vasthouden ging prima dus daar heb ik veel tijd mee doorgebracht.

Hele dagen op Instagram, Instastories kijken of inspiratie op doen. Soms voelde ik mij dan best slecht want het is natuurlijk niet heel goed al die schermtijd. Door Instastories besefte ik soms ook dat ik echt niet zo heel veel kon op dat moment. Acnes verloopt niet volgens een bepaald patroon dus ik wist ook helemaal niet of de behandelingen zouden aanslaan. Als je allerlei fancy filmpjes ziet denk je weleens mmm… dat mis ik nu allemaal. Maar goed je hoeft er niet naar te kijken natuurlijk, ik vond het ergens ook wel weer lekker dan was ik er toch een beetje bij. Beetje tegenstrijdig dus maar dat was mijn gevoel in de tijd dat ik echt bijna niets kon wel vaker.

Wunderlist

Wunderlist is echt een top app, deze gebruik ik naast Instagram het meest. Het is een gratis app. In Wunderlist kun je heel simpel lijstjes maken, ze zien er niet mega fancy uit maar dat hoeft ook niet. Je gemaakte lijstjes kun je via de app of via e-mail, delen met je reismaatjes, je partner, je kinderen wie je ook maar wilt. Zo heb ik samen met mijn vriend bijvoorbeeld een lijstje boodschappen of een lijstje van een aankomende reisbestemming. Echt werkelijk alles gooi ik in een lijstje, kom ik ergens iets moois over een bestemming tegen die mij aanspreekt zet ik het in het lijstje. Zo heb ik ook de dingen die nog in het nieuwe huis moeten gebeuren omdat we net verhuisd zijn in een lijstje staan. Over dat verhuizen schreef ik hier een artikel trouwens.

Bron: http://www.media.idownloadblog.com

Lightroom

Lightroom behoort tot het Adobe pakket, in Lightroom bewerkt ik al mijn foto ‘s. Eigenlijk alle foto ‘s ook voor de blog worden eerst via Lightroom bewerkt. Via airdrop worden deze vervolgens verder verstuurd om zo te plaatsen. Het is een redelijk makkelijke app, zelfs als je bijvoorbeeld niet gewend bent om met Photoshop te werken. Je gebruikt schuifjes om bijvoorbeeld de helderheid, het wit en de schaduwen in je foto ‘s te bewerken. Van deze app heb ik de gratis versie, je kunt ook een betaalde Premium versie nemen waarbij je bijvoorbeeld personen uit je foto kunt knippen, of je perspectief kunt aanpassen.

Bron: Youtube

Unfold

Hierboven zag je al even een filmpje over hoe Unfold eruit ziet. Deze app gebruik ik om mijn Instastories op te maken. Je kunt uit verschillende templates kiezen om je Instastories op te maken. Evenals verschillende lettertypes. In de gratis versie heb je toegang tot een aantal standaard templates, je kunt ook extra sets met templates kopen. Af en toe koop ik een pakket wat ik mooi vind zodat je toch net weer even andere frames kunt gebruiken. Unfold is een makkelijk en veelzijdigenapp om je stories mee te ordenen en net even fancier ( is dat een woord?) te maken.

Bron: http://www.happygreylucky.com

Unum

Unum is het Latijnse woord voor één, met Unum kun je je Instagram voorbereiden. De foto ‘s die je nog wilt gaan plaatsen kun je bij elkaar zetten en daarmee schuiven en puzzelen. Heb je de foto al geplaatst dan staat er zoals je hierboven kunt zien een roze Instagram icoontje rechtsonder in de foto. Deze kun je dus niet meer verschuiven, de foto ‘s zonder icoontje zijn verschuifbaar. Je kunt foto ‘s ook doorschuiven, zodat je alle effecten van bepaalde foto ‘s die je nog wilt gaan plaatsen vooraf kunt checken. Simpele handige gratis app.

Overige apps

Overige gratis apps welke ik fijn vind in gebruik. Sonos, zodat ik altijd overal in huis muziek kan luisteren. Zo blij nog altijd met dit systeem, ook omdat je heel rustig wakker kunt worden met bijvoorbeeld ABC lounge radio. WordPress zodat ik altijd alles van de website direct op mijn telefoon kan checken. DJI, om de drone te kunnen besturen, we zullen hier binnenkort wel weer mee op pad gaan. We hebben pas twee keer gevlogen omdat ik net nadat ik hem kreeg Acnes kreeg. Shazam, om direct er achter te kunnen komen welk gaaf nummer er speelt op dat moment. Ben heel benieuwd welke apps jij veel gebruikt. Altijd fijn om weer goede nieuwe apps te kunnen gebruiken. Laat je het even weten in een reactie?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.