Favorites Algarve

Meestal heb ik zoveel te vertellen over mijn favorieten van een bestemming dat het eigenlijk alleen maar fijn is om ze bij elkaar te hebben staan. Dat maakt het overzichtelijker. Zo kun je snel en makkelijk naar mijn favorites/ tips navigeren. In deze blog schreef ik meer over onze reis naar de Algarve, want wat was het mooi.

Vissies overal

Vissies overal, maar ook schaal en schelpdieren tref je op veel menukaarten. Wat heb ik veel vis gegeten zeg. De familie moest op een gegeven moment wel lachen dat ik voor de zoveelste keer shrimpies piri piri bestelde. Maar goed als iets eenmaal lekker is dan is dat toch prima? Ook heb ik veel Amêijoas à Bulhão Pato, dat zijn venusschelpen met citroen, knoflook en koriander gegeten. Een echt Portugees gerecht en zo lekker. Bij Canico, een restaurant in een uitgehouwen rots aten we de allerlekkerste.

Voor het diner heb ik het lekkerst gegeten bij A Lota, een visrestaurant in Alvor. De chef ‘s hier staan vol passie te koken en je krijgt echt heerlijke gerechten op je bord voor weinig. Zo bestelden mijn vriend en schoonvader samen een Cataplana, een grote koperen schotel vol met vis, onder andere kreeft, venusschelpen, mosselen, garnalen, tong noem maar op.

Fortaleza da Luz

Fortaleza da Luz in Praia da Luz is een prachtig fort gebouwd in 1670, oorspronkelijk gebouwd om de mensen in het dorp te beschermen tegen plunderingen van piraten en de Moren. Tegenwoordig is het in gebruik als restaurant. In deze tuin hadden wij op zondagmiddag een heerlijke lunch met Jazz muziek. Dat was ook weer genieten, je zit daar behoorlijk hoog, kijkt aan de ene kant uit over zee, de andere kant de mooie tuin met allemaal prachtige planten en dan ook nog lekker eten en een muziekje. Wat wil je nog meer? Eigenlijk niets, dus mocht je tussen maart en november op zondagmiddag in de Algarve zijn. Boek op tijd je tafel want het zit snel vol, maar als je van Jazz houdt is een bezoekje aan Fortaleza da Luz er één voor op je lijstje.

Ontdekken

Vroeger op vakantie met mijn ouders, ging ik niet graag mee in de bergen wandelen. Nu waren mijn ouders nooit streng ik denk dat in al die jaren dat we naar Oostenrijk gingen in de zomervakantie we gemiddeld 1 keer per jaar hebben gewandeld. Uiteraard was ik dan vaak als eerste beneden, ik had als puber immers echt geen zin om me te vergapen aan mooie koeien, beekjes of andere zaken in de natuur te ontdekken. Het liefst wilde ik zo snel mogelijk terug naar de camping om lekker te zwemmen of iets anders actiefs te doen. Desondanks heb ik er achteraf leuke herinneringen aan, omdat het geen must was en we het toch ook altijd wel weer erg gezellig hadden.

Één van de leukste dingen die ik in de Algarve heb gedaan is een wandeling langs de kust samen met mijn schoonvader. Wat hebben we ontzettend veel moois gezien. Het landschap is zo divers, prachtige rotspartijen, mega veel groen. Aloë Vera ‘s, Yucca’s, Palmen, Jacaranda’s in alle soorten en maten, cactussen, noem maar op. Wist je dat er ook veel dennenbomen groeien daar? Had ik echt niet verwacht. Hierbij een paar foto ‘s van deze mooie wandeling.

De wandeling duurde alles bij elkaar denk ik een uurtje, we maakten deze tussen 11 en 12 uur. Het was toen al behoorlijk warm ik denk zo ‘n 26 graden en dat was in mei, dus als je dat te warm vindt dan is het zinvol eerder te gaan. Wij hadden sportschoenen aan en dat was prima te doen, en zeg nou zelf al hou je niet van wandelen dit is toch mooi?

Ooievaars spotten

In de blog adembenemende Algarve schreef ik er al over, ooievaars zagen wij overal op hun nesten, vliegend. Wat zijn het mooie beesten, en in Nederland zie ik ze eerlijk gezegd buiten af en toe in het Vondelpark niet zo snel. Daarnaast viel het mij op dat ze vooral veel op het nest zaten, heb eens even uitgezocht maar meestal worden ze in april of mei geboren en kunnen ze na twee maanden ongeveer gaan vliegen. Geen wonder dat de nesten behoorlijk vol waren. Soms had je zelfs een ooievaar flat, een elektriciteitsmast, met wel vier of vijf nesten. Kortom zo mooi ik kan er over blijven praten en zal er zeker nog vaak aan terug denken. Wat is de natuur toch mooi. Daarmee ben ik aan het einde gekomen van mijn favorites voor de Algarve. Heel benieuwd wat jij voor favorites had bij de Algarve, of ben je juist geïnspireerd om dit mooie gebied te gaan bezoeken? Laat het me weten in een reactie alsjeblieft.

De favorites zijn voor elke plek anders, elke plek heeft immers unieke en andere gave ervaringen te bieden. De favorites zijn gebaseerd op mijn ervaringen, het kan zomaar zijn dat jij het heel anders hebt ervaren. Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen. Laat je het even weten in een reactie?

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.