Genieten in eigen land: Broek in Waterland

Het is al weer even geleden, dat ik een kwartiertje rijden vanuit Amsterdam neerstreek in het Noord- Hollandse, Broek in Waterland. Damn wat een enorm verschil met de stad. Een idyllisch dorpje met mooie authentieke, veelal houten huizen, de ene prachtgevel na de andere, weidse uitzichten, hier en daar een koetje in de wei, smalle slootjes. Nooit eerder bij stil gestaan dat op een kwartiertje rijden zoiets moois te vinden is. Natuurlijk ben ik als een soort blije paparazzi door het bijna drieduizend inwoners tellende dorpje gegaan. Kijk je mee?

De-kleine-walvis

Verdacht

De inwoners vonden het soms maar wat verdacht dat ik om 10 uur ‘s ochtends foto ‘s kwam maken. Er is mij meermaals gevraagd wat ik kwam doen, voelde mij haast al niet meer welkom toen een man mij verplichtte de foto ‘s van zijn werkelijk prachtige gevel te wissen. Gelukkig kwam ik een dame tegen waarmee ik aan de praat raakte. Ze vertelde dat er enorm veel werd ingebroken en dat men maar niet te weten kwam wie het was. Vandaar dat iedereen zich een beetje “waaks” gedroeg. Verder een leuk gesprek met deze dame gehad over het kleine maar hechte Broek in Waterland, het oh zo idyllische dorpje net boven Amsterdam.

Echt-hollandse-huisjes
Klompen-bij-de-achterdeur
Sloot-Nederland-Broek-in-Waterland
Mini-Bieb-openbaar

Details

Het dorpje is een heerlijk dorp om doorheen te wandelen, smalle straatjes, slootjes, zoveel te zien. De zeventiende en achttiende eeuwse huisjes geven je het gevoel dat de tijd even heeft stil gestaan. Het is er heel rustig, je ziet overal de mooiste details. Wat opviel was dat veel mensen met hun huis of erf bezig waren toen ik er was.

Oud-Hollands-Huis

Zeg eens eerlijk, kende jij Broek in Waterland al? Of had je nog nooit van het idyllische dorpje gehoord? Per toeval kwam ik een foldertje tegen in een hotel in de stad. Waar een ouderwets foldertje al niet goed voor kan zijn he.

Lees ook: 10 dingen om te doen tijdens een dagje Amsterdam en Nieuwe stadstour Amsterdam: KLM huisjes route

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.