Gezinsuitbreiding: verliefd op onze puppy

Eindelijk is het zover, nog twee nachtjes slapen en dan krijgen we gezinsuitbreiding. Echt, mijn droom komt uit. Als kind stond elk jaar boven aan mijn verlanglijst voor sinterklaas een puppy. Okay één jaar een pony want dat paste prima in onze kleine tuin dacht ik toen. Altijd dus de wens een hondje te hebben, en nu is het eindelijk zover. Mini Australian Labradoodle puppy Bobby komt bij ons wonen. Een super leuk vooruitzicht, maar eerlijk is eerlijk er is een hele nieuwe wereld opengegaan. Wat veel spullen heb je nodig, en wat kijken we er enorm naar uit.

Australian-labradoodle-Bobby

Australian Labradoodle

Wat voor pup is het dan? Is de meest gestelde vraag de afgelopen tijd. Bobby is een mini Australian Labradoodle. Een mix van meerdere rassen. De Labrador en poedel zitten sowieso in deze mix maar soms ook andere rassen zoals de Cockerspaniël. Bobby komt bij een fokker uit Amerika vandaan. Helemaal daar vandaan? Is vaak de reactie. Yes, helemaal daar vandaan. Waarom dan? Omdat we in Nederland niet op een wachtlijst konden komen, vanwege allerlei soms maffe redenen zoals je hebt geen tuin. Over deze fokker hoorden we veel goede verhalen van mensen in Nederland die hetzelfde proces zijn doorgegaan. Zo gezegd zo gedaan. Sinds 31 december op de wachtlijst, 31 mei geboren en nu komt hij eindelijk naar Nederland. Waarom de Australian Labradoodle, is ook een van de meest gestelde vragen. Een Australian Labradoodle heeft een anti allergische vacht, door de honden allergieën in de familie, hebben we daar dus geen last van.

Fantail-mand-speeltjes-puppy

Puppy in huis

Gedurende de zoektocht naar een puppy kwam ik er achter hoeveel spullen je nodig hebt. Een mand, bench, puppyren, etensbakjes, speeltjes, voer, kauwstaafjes, snoepjes en ik ben vast nog veel vergeten. De één zegt dit de ander adviseert dat. Wij hebben een bench, mand en puppyren. Hierboven zie je zijn mandje met wat speeltjes. Het mandje is een lekker dik stoffen mandje van het Belgische merk fantail, de bench en puppyren zijn aards lelijk als je het mij vraagt en ik hoop dat we die dan ook niet lang nodig hebben.

Puppyvoer en snoepjes

Met de zoektocht naar puppy voeding kun je urenlang zoet zijn. We geven nu het voer wat Bobby ook al bij de fokker kreeg, Taste of the wild. Daarnaast wordt kip veelal afgeraden omdat Labradoodles wat sneller gevoelig voor kip kunnen zijn. Snoepjes hebben we maar in allerlei soorten en maten en zoveel mogelijk natuurlijk gekocht. Even testen waar meneer zijn voorkeur naar uitgaat dus. Er zijn dus ook allerlei speeltjes waarin je voer kunt verstoppen. Zodat er een uitdaging is om het snoepje te pakken te krijgen. Honden schijnen het heel leuk te vinden, ik zat zelf nog te denken ik zou er niet aan moeten denken extra moeite voor een chocolaatje te moeten doen. Maar goed, dat is tevens ook iets wat echt helemaal verboden is voor honden, chocolade. Ook zoiets waar ik nog nooit bij stil had gestaan.

Zeedog-hondenspeeltje-Hooky-Dooky

Puppy speelgoed

Hysterische plastic kippen met een piep, of verantwoord natuurrubber speelgoed en alles daar tussenin. Nu ben ik zo ‘n tuttebel die niet van hysterische plastic kippen en kleuren houdt, en piepjes al helemaal niet. Het liefst iets wat nog een beetje mooi en leuk past in ons huis en vooral leuk is voor Bobby. Hierboven zie je al een fancy speeltje van Zeedog, wat in Nederland overal uitverkocht was. Mooi dat ik zo’n schattig aapje om op te kauwen heb weten te bemachtigen. Er is ook een banaan van dit merk, waarin je snoepjes verstopt, super leuk. Wie weet update ik dit stukje over een paar weken omdat meneer de speeltjes die ik heb gekocht niet kan waarderen, dat kan natuurlijk ook nog. Meer speeltjes check je op Zeedog

Australian-Labradoodle-Bobby-pompoen

Vachtverzorging

Australian Labradoodles hebben geen onder vacht, de nieuwe vacht groeit door de oude heen. Dit gaat telkens door, dus de hond gaat niet in de rui. Een Activet borstel en waterblazer zijn items die je goed kunt gebruiken. Tijdens de uitleg over de verzorging heeft de fokker voorgedaan hoe je het kammen aanpakt. Fijn want als nieuwbakken puppyouders weet je al dat soort dingen gewoon nog niet. De waterblazer is een soort grote föhn waarmee je de natte vacht droog blaast. Je kunt ook klitten uit de droge vacht blazen. Ideaal, ik had verwacht dat het zoveel herrie als een stofzuiger zou maken maar dat valt gelukkig mee. Hondenshampoo, ook zoiets nooit over nagedacht. Bij de trimsalon staat de eerste puppy wenbeurt al gepland, want als je hond niet in de rui gaat, blijft de vacht maar doorgroeien en is er dus af en toe een knipbeurt nodig.

Australian-Labradoodles-Bobby-en-Jones-puppy

Genieten

Heel benieuwd hoe het gaat zijn met kleine Bobby in huis, de overeenkomsten met een baby is al vaak gevallen. Bobby is nu zestien weken, omdat puppy’s die de grens over gaan een Rabiës enting moeten hebben gehad. Deze krijgen ze met twaalf weken en drie weken daarna mogen ze reizen. Vanwege Covid is Bobby iets later, omdat er minder vluchten zijn. Het zal best een pittige reis voor hem zijn, dus ik hoop dat hij snel zijn draai vindt. Vindt je het leuk om Bobby te volgen op Instagram, klik dan hier.

Lees ook: Voor het eerst naar Ibiza, is het zoals je verwacht?

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.