Green = the new black: wat groen kan doen in je interieur

Vaak wordt gezegd dat bloemen een interieur helemaal afmaken, natuurlijk zijn bloemen ontzettend mooi en kunnen ze in de afstyling van een ruimte een waardevolle betekenis hebben. Zo hebben we bij Vitra elke week nieuwe bloemen om de showroom af te stylen. Ontzettend mooi, maakt de verschillende settings echt af. Toch pas ik thuis veel liever planten toe. Bloemen zijn tijdelijk, in verhouding best wel prijzig en mijn liefde voor bloemen is gewoon niet groot genoeg voor de investering die je doet.

Eerder schreef ik al Planthousiast over hoe mijn enthousiasme voor planten is ontstaan in de loop der jaren. Nu geef ik je vooral tips over wat groen kan doen en hoe je nu kunt beginnen. Want ik had heus niet ineens groene vingers hoor… ze zijn wel steeds groener aan het worden.

Love grows here

Het mooie aan kamerplanten vind ik dat als je er wat tijd, liefde en moeite in stop je er iets moois voor terug krijgt. Het maakt mij vrolijk als planten het goed doen. Heb je nog niet zo ‘n groene vingers en droom jij van een mooie collectie groen in huis, dan zijn de volgende planten fijn om mee te beginnen. De graslelie, Sansevieria, pannenkoeken plant, cactussen en vetplanten. De eerste drie zijn makkelijk en overleven het prima als je een keer teveel water geeft. Cactussen en vetplanten hebben weinig water nodig. Meestal zit er een kaartje of sticker bij de plant waarop informatie over beste standplaats, hoeveelheid water en of deze bijvoorbeeld giftig is voor huisdieren.

Clean machines

Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit in huis, ze nemen schadelijke stoffen op uit de lucht en breken deze af. Ook op kantoor, waar over het algemeen veel minder wordt gelucht dan in huis bieden planten een goede zuivering van de lucht. Weet niet of het waar is maar ik las ooit ergens dat je met een gemiddelde van 1 plant per 10m2 al een eind komt. Ligt er natuurlijk ook wel aan wat voor plant het is lijkt mij. Toen mijn vingers voor het eerst wat groener gingen worden, zo ‘n 3 jaar geleden heb ik een aantal planten gekocht bij Ogreen. Zij geven precies aan hoeveel m2 lucht de plant zuivert, je krijgt online support als je het even niet meer weet hoe nu verder met je plant. Fijn bedrijf dus.

Voorbeeld van hoe lucht wordt gefilterd. – Via website Ogreen.

Let nature take care of you

Uit diverse studies is gebleken wat een positieve invloed planten op mensen hebben. Onder andere op je productiviteit, creativiteit, verbeteren van je concentratie, ze zorgen voor minder stress. Klinkt haast te mooi toch? In sprookjes geloof ik al lang niet meer maar toch geloof ik hier wel in. Daarnaast hebben planten soms ook prachtige looks. Daar kijk ik natuurlijk ook wel naar als ik weer een nieuwe beauty in huis haal.

Akoestiek

Planten zorgen voor een betere akoestiek, ze absorberen geluid. Vooral in een kantoor is het belangrijk planten toe te passen. Je wilt immers niet acht uur per dag gestoord worden door de telefoongesprekken van je kantoorbuuf. Heel benieuwd of jij groene vingers hebt? Heb je wat aan mijn tips gehad? Heb je soms donkergroene vingers en kan ik nog wat van jou leren? Laat het mij weten in een reactie alsjeblieft.

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.