Herfst in de stad

Op internet kwam ik een mooie quote tegen over de herfst ” Autumn shows us how beautiful it is to let things go” De herfst maakt ons langzaam klaar voor de winter. Afgelopen weekend ben ik op pad gegaan om de herfstsfeer in de stad vast te leggen. Kijk je mee?

Keizersgracht.jpg

Amsterdamse gracht hefst

Autumn Amsterdam

In mijn ode aan Amsterdam schreef ik het al eens, ik kan enorm genieten van wandelen of fietsen door de stad. Zoveel te zien, de stad is altijd in beweging en veranderd constant, de gebouwen, mensen, het groen, de wegen en de sfeer. De terrassen worden langzaam opgeruimd of er liggen warme dekentjes op de stoelen. Bomen veranderen van kleur, bladeren vallen, grauwe of heldere luchten en de chocomel dampt de knusse cafeetjes uit. Buiten de stad is dat natuurlijk niet anders, maar de dynamiek geeft het voor mij nog net even iets extra ‘s. De verandering van seizoen, blijft iets waar af en toe best bij stil mag worden gestaan. Het leven gaat snel, even een moment van stilstaan bij verandering maakt je bewust. Bewust van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft.

Bladeren Amsterdamse Bos

Veranderende vormen, spikkels, kleurschakeringen, krom, rond, nerven, verkleuring, natuurlijk proces. Allemaal woorden die op komen bij deze foto… wat voor woorden komen er bij jou op bij deze foto?

Herfst-Amsterdam

De bladerregen is neergedaald in de gracht, als er een bootje doorheen vaart zie je een spoor van waar de boot is geweest. Weerspiegeling, helder maar ook een beetje grauw weer. Echt herfst.

Autumn

IMG_3235 2

Steegje.jpg

Herfst in Amsterdam.jpg

Spuistraat herfst.jpg

Moody hues is een Engelse term voor dit soort sfeerbeelden. Letterlijk zou je het als humeurige tinten vertalen. Humeurig… dat is het allerminst. In deze sfeer gaat het in foto ‘s om een bepaald soort helderheid, kleurschakering en licht intensiteit. Spreekt dit soort sferen je aan? Hou jij van de herfst? Wil je meer van dit soort foto blogs zien? Laat het weten in een reactie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.