Houten speelgoed is hip

Houten speelgoed bestaat al heel erg lang, het heeft een lange tijd een suf imago gehad. Er werd bij houten speelgoed vooral op het pedagogische gestuurd in plaats van dat er heel erg over het design werd nagedacht.

 

Houten speelgoed

Olifantje, Kay Bojesen  Golven, Grimms  Blokken, Plantoys Woodie auto, Candylabtoys Gitaar, Little Dutch

Stoere wagens

Zeker weten dat houten speelgoed hip is. Twee jaar geleden gaf ik een vriendin de blauwe golven set van Grimms cadeau bij de geboorte van haar dochter. Windsurfen is naast onze vriendschap de gemeenschappelijke deler. Mijn inschatting dat ze de golf zou kunnen waarderen was juist. De golf heeft de baby- en inmiddels kinderkamer nooit gehaald. Ze was er zo blij mee dat deze nog altijd in de huiskamer staat te shinen. De houten producten van Candylabtoys vind ik helemaal het einde. Stoere wagens met surfboard op het dak, motels en zelfs kano ‘s hebben ze in collectie. Een groot gedeelte kan met magneetjes aan elkaar worden gemaakt. Het feit dat het met de hand wordt gemaakt en dat ik daarom bij de eerste bestelling mega lang heb moeten wachten nemen we maar voor lief.

Houten speelgoed

Wooden Doll, Vitra  Gereedschap, Fanny and Alexander  Town, Kiko +  Kameel, T Lab  Keukentje, Brio

Authentiek

Houten speelgoed had voorheen altijd een beetje en suf, geiten wollen sokken imago. De verklaring voor de comeback van houten speelgoed is vooral dat er weer oog is voor handgemaakte, authentieke en bijzondere producten. Zo zijn er tegenwoordig een hoop jonge bedrijven die zich specifiek op deze markt hebben gestort. Ze kijken daarbij, naast educatie ook naar de afwerking en looks van het product. Iets wat voorheen voor mijn gevoel toch minder van toepassing was. Waar het “vroeger” vooral verantwoord en veilig moest zijn is daar nu ook het kopje aantrekkelijk bijgekomen. Toch is het mooi om te zien dat de Brio keukentjes een comeback hebben gemaakt. Hout overleeft zoals je merkt, het gaat lang mee, heeft vaak geen batterijen nodig en is soms zo mooi om zelf als accessoire in huis te hebben. Heerlijk toch, zonder half gare geluidjes omdat de batterijen alweer bijna leeg zijn. Wat vindt jij van houten speelgoed? Zou je het ook net als ik in je huiskamer zetten?

One thought

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.