Ik ga op reis en neem mee

Qua bagage hou ik het reizen graag zo licht mogelijk, twee en halve week Griekenland met alleen handbagage was een fijne en geslaagde uitdaging.

Shampoo

Ongeveer tien jaar geleden ging ik met vrienden op reis naar Italië, met zijn vijven in de buurt van het Gardameer. We vlogen, twee van ons hadden nog nooit gevlogen. Alle vier mijn reisgenoten kwamen met enorme koffers aan. Één vriendin bleek een veel te zware koffer te hebben. Om haar te helpen bood ik aan een gedeelte in mijn half lege koffer te stoppen. We maakten de koffer open, mega verbaasd, volle shampoo flessen, conditioners en badschuim kwamen tevoorschijn. Ohja en nog een halve kleding kast. We hebben bijna alles op de shampooflessen na mee kunnen nemen. Les geleerd, shampoo en dergelijke laat ik als het kan thuis, als je het meest in hotels verblijft is shampoo ook altijd wel aanwezig. Mocht je gaan backpacken of bijvoorbeeld naar de camping gaan dan vind ik de Flatpaks van Matador fijn. Ultra licht, werkt fantastisch en ziet er ook nog eens mooi uit. Zo kun je toch je eigen shampoo en badschuim meenemen.

Beelden: Matador

Kritischer

Sinds het tripje naar Italië en de fijne ervaring van het alleen reizen met handbagage door Griekenland ben ik kritischer geworden in wat ik meeneem. Heerlijk om niet op je koffer te hoeven wachten na de landing. Het was zomer in zowel Italië als Griekenland, de zon scheen volop, dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker om minder mee te nemen. Ondanks dat ik van het reizen met weinig bagage hou, heb ik een aantal favorieten, dingen die ik altijd mee neem.

Boekje

Er zijn veel verschillende reisboeken, boeken ter inspiratie, pocketboekjes, bucketlist boeken, taalboekjes je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een reisboekje van. Als er een tripje in het vooruitzicht is begint de voorpret voor mij al bij het kopen van een reisboekje. De boekjes die ik het meest gebruik zijn Lonely Planet best of en 100% reisgidsen van Time to Momo. De Lonely Planet best of is een perfecte combinatie van reis ideeën, adressen en prachtige beelden zodat je een indruk van de omgeving krijgt. De 100% boekjes zijn handig voor citytrips, geschreven door Nederlandse Locals die vaak al jarenlang in de betreffende stad wonen. Het ene boekje spreekt iets meer aan dan het andere, omdat de schrijver net even wat meer aansluit bij de ideeën van wat je graag wilt zien en doen. Maar deze boekjes geven een prima indruk. Zowel de Lonely’s best of als de 100% gidsen hebben overzichtelijke wandelroutes door de mooiste gebieden en wijken. In Madrid heb ik aan de hand van een 100% boekje een vriendin die daar al een tijd woont rondgeleid. Ze kwam op plekken waar ze zelf nog niet geweest was en ik vond het ontzettend leuk om haar eens met andere ogen naar haar stad te laten kijken. Lonely Planet heeft tot en met aanstaande zondag een mooie deal 45% korting omdat ze 45 jaar bestaan.

Muziek

Mensen die mij al langer kennen weten dat ik een enorme muziekliefhebber ben. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Vroeger (ruim voor het Spotify tijdperk) mochten wij cassette bandjes opnemen om in ons busje richting Oostenrijk te draaien. Muziek en reizen zijn daardoor, voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tegenwoordig heb ik altijd een aantal lijstjes offline gedownload op Spotify staan. Met de Beats by dr. Dre koptelefoon kun je in het vliegtuig, auto of waar dan ook luisteren naar jou favoriete muziek. Zet de noise canceling aan en je hoort amper omgevingsgeluid. Daarnaast sleep ik mijn mintgroene JBL boxje overal mee naar toe. Klein, maar met een prima geluid voor de ruimte welke hij inneemt in je bagage.

Powerbank

Een Powerbank is vooral handig en bruikbaar. Je kunt je telefoon opladen tijdens een lange dag tocht, of je muziekboxje, zelfs sommige camera ‘s kun je er mee opladen. De Powerbank die ik gebruik is van Xtorm, type XB098, gebruik ik alleen op reis, ooit gratis gekregen en voldoet prima.

Camera

De Canon 70D heeft mij al op heel wat tripjes vergezeld. Deze spiegelreflex camera zorgt ervoor dat ik elke week minimaal zo ‘n 10 kilometer wandelend afleg om de stad in beeld te brengen, een bijzonder gebouw of gebeurtenis te fotograferen. Eigenlijk sleep ik deze dus niet alleen mee op reis maar ook elk weekend zijn we samen op pad. De lens die ik gebruik is de Tamron 18- 400 mm, voor mij de perfecte lens want het zoombereik is groot en daarnaast kun je ook prima uitgezoomd fotograferen. Heb jij altijd een camera mee? Wat voor type?

Mini apotheekje

Mijn standaard apotheekje bestaat uit, diareeremmer, ORS, paracetamol en blaarpleisters. De meeste zaken kun je in westerse landen prima krijgen, toch ken je de medicijnen uit Nederland en de uitwerking ervan het beste. Over het nut van sommige zaken in het apotheekje, zeker in een tropisch land schreef ik hier al eens. Benieuwd naar jou reisfavorieten? Wat neem jij zeker weten mee? Laat het weten in een reactie.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.