Inpaktips voor je koffer en andere random dingen die handig zijn op reis

Een collega zei laatst dat ze haar koffer inpakken maar een lastig klusje vindt. Met de zomervakantie voor de deur vroeg ze of ik nog tips had. Natuurlijk heb ik die, tijd om ze ook met jou te delen.

Bedenk wat het allerbelangrijkste is

Het allerbelangrijkste zijn mijn paspoort en identiteitsbewijs. Ik neem beiden altijd mee zodat wanneer de één gejat wordt je de ander nog hebt. Zelfs buiten Europa kan het handig zijn voor het aanvragen van een vervangend reisdocument. Gelukkig nog nooit aan de hand gehad maar ik ben liever voorbereid. Waarom ik beiden heb werd mij laatst gevraagd? Voor als mijn paspoort voor een visumaanvraag niet te gebruiken is. Als tweede, mocht je gaan vliegen, je ticket. Deze heb ik altijd op mijn telefoon en in mijn mailbox zodat ik deze altijd kan (laten) printen. Een basis aan medicijnen en verzorging zoals diaree remmers, ocs en blaarpleisters. Voor tropische bestemmingen schreef ik hier al meer over. Tot slot lenzen, plus een reserve paar. Eigenlijk dus maar drie items, reisdocumenten, medicijnen en lenzen. De rest is op de meeste bestemmingen waar ik naar toe reis te koop.

Waardevolle spullen in je handbagage

Belangrijk punt, je handbagage hou je bij je dus je hebt er zicht op, op je ruimbagage niet. De volgende items zitten in mijn handbagage, fotocamera, tablet, telefoon, laders en soms een laptop. Vervolgens stop ik altijd zoveel mogelijk kleding in mijn handbagage. Nu is dat met die kleine poppenkleertjes van mij natuurlijk ook wel makkelijk praten. In ieder geval zou ik voor schoon ondergoed in je handbagage zorgen. Het liefst zou ik alleen handbagage reizen, maar goed dat is zeker op lange trips niet altijd mogelijk. Wat er dan in de ruimbagage gaat? Zoiets als slippers, extra paar schoenen, pet of hoed en als het nodig is een badhanddoek.

Vergeet het misschien heb ik het nodig idee

Minimalisme is handig, zeker op reis. Bedenk goed wat je echt nodig hebt, en hoe je dat zo goed mogelijk mee kunt nemen. Sorteer, maak handige sets, vul schoenen op, denk in laagjes en hou ruimte over mocht je willen gaan shoppen.

Rol in plaats van vouw

Rol je kleding op in plaats van het te vouwen, voorkomt een hoop kreukels. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken wat voor weer men voorspelt en in laagjes te denken. Met het gebruik van laagjes ben je namelijk flexibeler in je outfits. Check goed of er badhanddoeken aanwezig zijn, deze zijn namelijk ontzettend zwaar en nemen zelfs opgerold veel ruimte in beslag. Toch jammer als je deze ruimte voor iets anders had kunnen gebruiken. Daarnaast denk ik vaak het meeste qua kleding bijvoorbeeld is ook overal te koop dus maak je vooral niet te druk en laat killer heels thuis als het een heuvelachtig gebied is. Kan je uit ervaring vertellen dat je er niet vrolijk van wordt om heuvelachtig Lissabon op je mooiste en hoogste paar te verkennen. Zelfs niet naar dat hippe en mooie restaurant.

Stop de zwaarste spullen aan de wieltjes kant van je koffer

Alles zakt in je koffer naar beneden als je fashionable met je koffertje loopt te shinen. Schoenen of andere zware items kunnen het beste aan de wieltjes kant van de koffer zitten. Vul schoenen vervolgens met andere items. Daarnaast doe ik zakjes om de schoenen zodat ze de rest van je spullen niet vies worden.

Stekker check

Check wat voor stopcontacten er gebruikt worden. Zelfs in Europa is er soms veel verschil tussen de landen als het om types stopcontact gaat. Als je veel apparaten hebt die je op wilt laden kan het meenemen van een stekkerblok handig zijn. Haha ik hoor het je denken je zegt reis minimalistisch maar neem wel een stekkerblok mee. Maar even serieus zeker als je met een groep reist is een stekkerblok super handig.

Alle elektronica die ik meeneem…

Random dingen die handig zijn op reis

Tot slot nog een aantal random dingen die handig kunnen zijn op reis, zoals een powerbank. Mocht je navigeren in je huurauto op je telefoon dan gaat deze snel leeg, een powerbank zorgt ervoor dat je hier geen last van hebt. Als je van muziek houdt en zeker voor verre reizen vind ik een headset met noise cancelling functie heerlijk. Geen last van het gebrul van de vliegtuigmotoren en huilende baby ‘s. Soms doe ik m ook gewoon op zonder muziek, lekker alle geluid skippen. Op dit moment gebruik ik de Bose Quiet Comfort 35. Hiervoor had ik de Beats by Doctor Dre, maar deze gaat na een paar uur toch wel erg strak aan mijn niet al te grote hoofd zitten.

Ben je op reis met je spiegelreflex camera, dan is een sling shot camera band heel fijn. Deze heeft een extra brede pad voor op je schouder, je hangt ontspannen rechts of links iets boven je heup. Als je een foto wilt maken pak je de camera en trek je deze omhoog, via een oog wat over de band loopt. Echt een uitkomst, ik kan me nog herinneren dat de camera maar tegen mijn buik bleef bouncen tijdens het lopen.

Dit waren de tips, heel benieuwd of jij nog goede tips of random dingen weet die handig zijn voor op reis. Laat het mij weten in een comment alsjeblieft.

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.