Knap kantoor: bureaustoel

Kantoren zijn tegenwoordig hipper dan hip. Naast een über hip kantoor met tuinen, relaxplekken, cocktailbars en ander genot is thuiswerken aan de orde van de dag. Op Instagram zie je de ene prachtplek na de andere voorbij komen, met vaak de mooiste stoelen. Juist daar wil ik het over hebben.

Want het is allemaal super super super mooi zo ‘n hele hippe stoel, er 8 uur per dag op werken is andere koek. Op een (eetkamer)stoel zit vaak geen enkele functie om meer te bewegen. Dat is namelijk een van de meest essentiële zaken waar de hedendaagse bureaustoel aan moet voldoen. Hoe meer je in je stoel beweegt, hoe beter je bloedsomloop, hoe beter het voor je is. Zitten is niet voor niets het nieuwe roken. Roken is uit, dus laten we dan ook kritisch naar onze stoel kijken. Want de prachtplaatjes van werkplekken met mooie stoelen wil ik zeker niet van insta zien verdwijnen. Je kunt namelijk tegenwoordig de meest mooie bureaustoelen kopen. Natuurlijk ben ik het gewend vanuit mijn job om bureaustoelen te verkopen, maar wat mij opvalt is dat heel veel mensen ook gewoon niet echt veel weten van bureaustoelen. Tijd om daar verandering in te brengen. Hierbij een paar tips wanneer je een nieuwe, mooie bureaustoel uit gaat zoeken.

  1. Uiteraard wil je shinen met de mooiste bureaustoel op kantoor of op je thuiswerkplek, kijk ook naar wat voor functies de stoel heeft. Een zitting welke op diepte is in te stellen heeft voor mensen met lange benen ( niet te verwarren met lange mensen) veel meer invloed dan voor mensen met korte benen.
  2. Stel jezelf vragen. Hoe lang zit je tijdens een gemiddelde werkdag? Is dat 2 uur, is dat 8 uur. Wissel je regelmatig van stoel omdat je veel vergaderingen hebt? Heb je een in hoogte verstelbare werkplek, zodat je ook staand kunt werken? Wanneer je 2 uur per dag op een bureaustoel zit, heeft deze minder functies nodig dan wanneer je 8 uur per dag zit. Wil niet zeggen dat extra functies niet goed zijn natuurlijk.
  3. Kijk goed wat voor materiaal de stoel heeft, een stoel met lederen bekleding voelt anders aan dan een 3D geweven stof of dan een traditioneel geweven stof. Een kunststof zitting is weer anders. Ga vooral op onderzoek uit, ga proef zitten, vraag  om staaltjes, eventueel om een proefstoel. Je koopt de stoel als het goed is voor langere tijd, een uitgebreide look en feel in het echt gaat je verder helpen in het aankoop proces.
  4. Er zijn veel verschillende bekledingsmaterialen, leder heeft als voordeel dat het makkelijk schoon te houden is, een 3D geweven stof voert zweet makkelijker af, een traditioneel geweven stof.

Is je beeld over bureaustoelen veranderd? Heb je nog vragen? Net een nieuwe aanschaf gedaan? Laat het mij weten.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.