Mijn ultieme woondroom…

Iedereen heeft zo zijn dromen, ook op woongebied. Zo ken ik iemand die heel graag met de hele familie in één huis zou willen wonen. Als er ergens een mega groot pand te koop staat moet ik altijd aan haar denken. Laatst las ik een interview waarbij mensen deze droom ook echt gerealiseerd hebben. Natuurlijk heb ik dit artikel direct naar haar doorgestuurd. Zo zie je maar soms blijft het alleen bij dromen en soms worden dromen realiteit.

Voor erbij

Naar aanleiding van het artikel over verhuizen vroeg een vriendin mij of ik eigenlijk nog woondromen heb. Ze weet dat ik niet altijd ben verhuisd omdat het een mooier, groter of beter huis voor mij was. Dus ze was heel nieuwsgierig naar mijn woondromen. Daar hoefde ik uiteraard niet lang over na te denken. Mijn ultieme woondroom is een ark, aan bijvoorbeeld de Vinkeveense plassen. Niet om fulltime te bewonen, maar voor erbij. Klinkt natuurlijk stinkend decadent en dat is het misschien ook wel. Maar dat is echt mijn ultieme dromen. Dromen mag en dromen delen mag ook… dus dat was mijn antwoord. Ze was oprecht verbaasd over mijn antwoord, vertelde ze. Dus ik vroeg waarom? Omdat ze eigenlijk een antwoord had verwacht met betrekking tot het interieur een bloedmooie bank of een bijzonder schilderij bijvoorbeeld. Grappig eigenlijk hè, want we kennen elkaar al heel lang, dat je elkaar dan toch zo kunt verrassen. Haar woondroom verbaasde mij niet, een huis met een tuin. Hoeft niet eens heel veel groter te zijn dan haar huidige woning.

Uren

Kan ik mij met mijn woondroom vermaken, vorig jaar stond er zelfs een ark te koop die qua prijs, grootte en dergelijke perfect in het woondroom plaatje paste. Zelfs financieel zou het moeten lukken, het verbouwen van de ark zou een enorme klus worden. Ondertussen hadden we besloten mee te doen aan de loting voor ons huidige net nieuwe huis. De woondroom bestaat nog steeds en er is nog tijd genoeg, we hebben nu een heerlijk nieuw huis en dromen kan en mag altijd gelukkig. Zo dacht ik laatst, vanaf ons nieuws huis wat ook aan het water ligt kunnen we dan heel mooi met een bootje naar de ark varen. Hoe tof zou dat zijn… Haha je hoort het mijn fantasie en dromen staat zeker niet stil. Ondertussen heb ik af en toe ook al wel ideeën over hoe de ark eruit zou moeten zien.

Wat trekt je dan zo aan?

Wat mij aantrekt in een ark als tweede huisje, is vooral dat het aan het water ligt, en dan een water zoals de plassen waarop je heerlijk kunt windsurfen. Iets wat ik al vanaf dat ik een klein meisje ben doe. De meeste arken hebben een tuin. Deze tuinen zijn echt niet altijd groot, vind ik ook echt wel een voordeel. Je bent redelijk dichtbij huis maar hebt toch het gevoel even helemaal weg te zijn. Je zou de ark eventueel nog kunnen verhuren, vind ik ook wel aantrekkelijke gedachte. Een ark kopen is toch een mooie investering in mijn ogen.

Jouw ultieme woondroom?

Heel benieuwd naar wat jouw woondroom is? Droom jij zoals hierboven van een huis in het bos, een mooie designer fauteuil, een hutje op de hei, het wonen in Tiny house misschien? Heel benieuwd of jouw ultieme woondroom een van de bovenstaande punten betreft of misschien iets heel anders is… laat je het weten in een reactie?

Beelden: Pinterest

Volg Citizen of: INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

2 thoughts

 1. Hi Bibi, Wat jouw droom wens hebben wij inmiddels geregeld, sinds ca. 15 jaar hebben wij er een Ark bij in Vinkeveen , puur voor het genieten.
  Dus je hebt nog tijd zat, ik was 50, toen we de Ark kochten.

  Heb geduld en je dromen zullen uitkomen

  Liefs / Michel

  1. Hi Michel,

   Zo mooi dat jullie je droom hebben waargemaakt, je hebt mij daarmee echt geïnspireerd. Na al jou mooie verhalen, uiteraard ben ik altijd al gek op water geweest wat het mede daarom tot een summum maakt. Genieten van het leven en hopelijk mag deze droom ooit uitkomen… nu het geduld nog 😉 Grapje.

   Liefs Bibi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.