Nieuwe stadstour Amsterdam: KLM huisjes route

Nieuw jaar, nieuwe stadstour. Een stadstour voor de echte architectuurliefhebber, of misschien vind je de beroemde miniatuur KLM huisjes gewoon mooi. Deze delftsblauwe huisjes krijg je op een businessclass vlucht van KLM buiten Europa. Het zal nog heel even duren voordat de stadstours weer van start gaan, maar ik wil jullie alvast een klein beetje meenemen in deze nieuwe tour. Heb je interesse om straks als het weer mag deel te nemen, laat het mij weten dan neem ik wanneer we weer van start mogen contact met je op.

KLM-Houses-Citizen-of-stadstour

Amsterdamse KLM huisjes

Ieder jaar op 7 oktober, de verjaardag van KLM, wordt er een nieuw huisje geïntroduceerd. De teller staat ondertussen op 101 huisjes. De huisjes worden sinds de jaren tachtig gevuld met Bols Jenever. Daarvoor werden de huisjes gevuld met likeur uit de Nederlandse distilleerderijen Rynbende en Henkes. De huisjes hebben een nummer, naast de genummerde huisjes bestaan er ook miniaturen zonder nummer. Zo is er het Paleis op de Dam en de Goudse Waag in Gouda. Lange tijd werden deze aan koppels aangeboden die op huwelijksreis gingen met KLM.

Het-houten-huis-Begijnhof

De tour

Het idee om met de Amsterdamse huisjes een route te maken komt door huisje nummer 6, het houten huis op het Begijnhof, midden in de stad is het een oase van rust. Het Begijnhof is precies het eindpunt van de Stadstour de Essentials van Amsterdam, waarin we diverse stadsdelen van Amsterdam bezoeken. Naast huisje nummer 6 is hier ook huisje nummer 46 te vinden een statig grachtenpand. De tour is een combinatie van architectuur en achtergrond verhalen, een huisje wordt namelijk niet zomaar een KLM huisje. De meeste huizen hebben een bijzondere functie, vormgeving of historisch verhaal waardoor er een miniatuur huisje van is gemaakt. Van wereldberoemde panden zoals het Anne Frank huis en de Heineken brouwerij zijn huisjes gemaakt. Deze komen dan ook zeker terug in de tour.

De tour duurt ongeveer drie uur, en kost € 24,95 incl. BTW per persoon. Heb je interesse in deze stadstour, laat het mij weten. Zo gauw het weer mag neem ik contact met je op.

KLM-huisjes-stadstour-miniatuur

Lees ook: Citizen of Lecce: Joelle en Citizen of Düsseldorf: Nico

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Beelden: eerste en laatste beeld KLM

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.