Noguchi Coffee table

De Noguchi Coffee table heeft jarenlang hoog op mijn wishlist gestaan. Ongeveer even lang had ik geen salontafel,  wat losse tafeltjes hier en daar kan ook prima. De Coffee table is in mijn ogen anders, qua vorm, het glazen blad, eyecather maar niet dominant in de ruimte. Vorig jaar was het zo ver en heb ik de Coffee table aangeschaft.

Het ontwerp dateert uit 1944, Noguchi vertaalde de biomorfe vormen van zijn beeldhouwwerken naar een salontafel. ” Hij noemt het zelf zijn beste ontwerp ooit, vanwege de kruising tussen beeldhouwkunst en design “. Sinds 2002 produceert het Vitra Design Museum de ontwerpen van Noguchi in overleg met de Noguchi Foundation.

IMG_8408

De poten worden haaks op elkaar geplaatst zodat ze het glazen blad optimaal ondersteunen. Het glazen blad heeft afgeronde randen. In het blad staat de handtekening van Noguchi en de Vitra Design inscriptie. De keuze om voor de perfecte balans te gaan met maar drie onderdelen, kwam enerzijds voort uit de beeldhouwkunst , anderzijds uit het feit dat Isamu decors ontwierp voor choreograaf Martha Graham. Zij verzocht hem vaak het decor de vormgeving van de dans te laten ondersteunen.

Noguchi inscriptieBron: Vitra

De poot is in walnoot en essen zwart hout mogelijk. Mijn keuze is gevallen op een essen zwart onderstel, deze combinatie vond ik het beste in mijn interieur passen. Daarnaast heeft essen hout niet echt een opvallende nerftekening, iets wat mij aanspreekt. De haast driehoekige vorm van het glazen blad maakt het voor mij verder nog bijzonder omdat ik eigenlijk verder geen salontafels ken die een driehoekachtige vorm hebben.

IMG_8400

Voor liefhebbers van series, in The Big Bang Theory wordt de Coffee Table toegepast in het huis van Bernadette, dit is de versie uitgebracht door Herman Miller in Amerika. Ben nog altijd erg blij met deze mooie eye catcher, wat vinden jullie er van?

Schermafbeelding 2018-07-30 om 21.38.45.pngBron:, www.google.nl 

 

2 thoughts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.