Ode

Zes jaar geleden was het zo ver en verhuisde ik naar Amsterdam. Vroeger wilde ik altijd al naar ” de stad ”  verhuizen. Met naar de stad verhuizen bedoelde ik niet specifiek Amsterdam, meer in het algemeen het wonen in de stad. Talloze keren heb ik woonkrantjes ( jaja, je had nog geen Funda) uitgeplozen met prachthuizen. Mijn ouders vielen helaas niet voor mijn verkoop pitches van al deze pracht pandjes.

IMG_8009

Variatie

Het is niet zo dat ik niet van dorpjes, rust of de natuur hou maar de levendigheid, veranderlijkheid en variatie van de stad doet iets met mij al vanaf dat ik  klein ben.  Amsterdam was voor mij altijd een heerlijke stad, dat ik er echter zou gaan wonen was geen vaststaand plan. Toen het eenmaal zo ver was verbaasde het overigens niemand. Vrienden, vriendinnen en kennissen vragen regelmatig of ik terug naar Brabant kom. Vooralsnog is dat absoluut niet het plan maar goed ik sluit het nooit uit. Hierbij mijn ode aan de stad waaraan ik mijn hart heb verpand.

IMG_8224

Ode…

Al weer zes jaar gelee
Nam ik al mijn spullen mee

Van de kleine naar de grote stad
Dat leek mij wel wat

Achter je dromen aan
Niet nadenken, gaan

Al kende ik niemand
Toch voelde ik mij iemand

Je bent niet gestoord
Als je iets aan hebt wat niet hoort

Er groeide een band
Aan de andere kant van het land

Op de fiets ontdekken
Al die fijne plekken

Als kind had ik het al
Dat fijne gevoel van drukte overal

Altijd wat te zien
Of mis ik nog iets misschien

Van de grachten tot het bos
Je maakt zoveel in mij los

Wereldberoemd maar ook klein
Amsterdam wat ben je toch fijn

IMG_7662

Wat vindt je van de ode? Heb jij ook zo ‘n hechte band met je stad of dorp, of wellicht een andere plek waar ook ter wereld?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.