Ontwikkelingen…

Zo gauw in een gesprek naar voren komt dat ik blog is de meest gestelde vraag, waar haal je al je inspiratie dan vandaan? Want het lijkt mij wel lastig om elke keer te bedenken waar je over wilt schrijven. Dat is dan de zin die volgt. Eerlijk gezegd heb ik aan inspiratie geen gebrek. Vaak werk ik vooruit, soms is het last minute zoals nu. Door het jaar heen heb ik een planning gemaakt van onderwerpen in de diverse categorieën. Bijvoorbeeld de emigratie interviews voor de Citizen of… reeks, bestemmingen van reizen en inspiratie zowel op reis- als interieurgebied.

Interieurarchitect

Zoals sommige weten ben ik afgestudeerd als interieurarchitect. Mijn studie heb ik afgerond naast mijn fulltime baan. Een pittige tijd was dat, maar stiekem ben ik er nog altijd trots op dat ik het heb geflikt. 40 uur werken en ondertussen een fulltime HBO studie afronden. Daar was echt even doorzettingsvermogen voor nodig. Toen ik de foto ‘s voor het stuk over Dubai aan het selecteren was stuitte ik op een e-mail die ik in deze periode heb gestuurd aan vrienden en vriendinnen. Hier een paar stukjes uit het e-mailtje.

Mailtje

” Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken voor de enorme steun die jullie voor mij zijn! Daarom is het moeilijk voor mij om te zeggen maar ik moet helaas bekennen dat ik op dit moment eigenlijk te weinig tijd heb om met jullie af te spreken. Dat is niet omdat ik dat niet wil, maar ik heb vandaag op school te horen gekregen en begrepen wat mijn afstuderen in gaat houden. Ik zal echt even naast mijn baan alle zeilen bij moeten zetten om dat te gaan realiseren. 2 avonden doordeweeks en minimaal 1 liefst 2 weekend dagen is het minimale wat ik er aan moet besteden om het nog redelijk vlot te laten verlopen. Naast een baan van 40 uur is dit natuurlijk best pittig. Mocht het zo ver komen dat ik slaag… dan beloof ik jullie dat ik het ruimschoots zal goedmaken! ”

Warm bad

Tot zover een kleine samenvatting van het e-mailtje. De reacties die kwamen waren zo ontzettend lief en relaxed. Variërend van ik help je met alle liefde tot we komen je ontvoeren voor iets leuks met zijn allen tot we boycotten je school. Toen ik dit terug las voelde het helemaal weer als een warm bad. Een warm bad van vriendschap omdat het fijn voelt als ze op iets wat jij moeilijk vind om met ze te delen, op deze manier reageren.

Flash forward

Even flash forward naar nu, al sinds 2016, 1 jaar na mijn afstuderen heb ik de domeinnaam http://www.citizenof.com geclaimd. Stiekem miste ik de creativiteit toen al. Toch kreeg ik in dat jaar niet veel voor elkaar bij het bouwen van de site. Ondanks vele Youtube filmpjes wilde het maar niet vlotten. De domeinnaam heb ik al die tijd gehouden, tot dat ik in 2018 dacht waarom doe ik helemaal niets meer met mijn studie en met de blog die ik wilde opbouwen. Heb het namelijk altijd enorm fijn gevonden om mensen te helpen bij het realiseren van hun droom interieur. Of dat nou een schoenenwinkel was, een studielandschap van een universiteit, een kinderwinkel, kantoor of woonhuis. Het bouwen aan een fijnere werkplek/studieplek/woonruimte, een fijn gevoel te geven. Dat is waar ik het het liefst voor doe. Vandaar dat ik begonnen ben met de blog.

Droom(t)huis

Nu is de tijd gekomen, waarin ik steeds vaker wordt gevraagd om interieuradvies te geven. Iets wat mij veel energie geeft, zo fijn ook dat nu de Acnes onder controle is onder andere met behulp van de tens. Het is achteraf goed geweest na de mega drukke periode van werken en afstuderen het even los te laten. Alleen focussen op werk om zo vanzelf het plezier en enthousiasme voor het vak weer terug te vinden. Vandaag weer een fijne meeting voor een interieurplan van een woonkamer gehad. Helemaal klaar om aan de slag te gaan en deze mensen verder te helpen aan hun droom(t)huis. Vooralsnog is mijn portfolio in opbouw, maar ik help je met alle liefde zodat jij niet meer hoeft te strugglen met kleur, materiaal, vorm en eigenlijk alles wat er bij komt kijken. Denk aan een kleuradvies, afstemmen van materialen, meubels, interieuradvies, een touch up of bijvoorbeeld het inrichten van je kantoor of winkel.

Beelden: Pinterest

Volg Citizen of: INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.