Op zoek naar een lekker terras in Amsterdam?

Laatst vroeg iemand of ik hobby’s heb? Yes, één, genaamd terrassen. Zet mij neer op een terras en ik kan mij uren vermaken. Herken je dat? Tijd om mijn tien favorieten in Amsterdam met je te delen. Eerlijk gezegd zit ik het liefst lekker aan het water, maar er zijn ook veel andere fijne plekken. Wie weet komen we elkaar nog tegen…

Amstel hotel Amsterdam

Amstel hotel

Het Amstel hotel heeft een prachtig terras recht aan de Amstel. Wij wonen aan de Amstel, maar dat is op acht hoog. Dit is een terras direct aan het water. Kijken naar bootjes en mensen en ondertussen genieten van een heerlijke lunch. Het toppunt van genieten voor mij. Het terras is niet mega groot en heeft voldoende ruimte tussen de tafels. De service is echt zoals je deze mag verwachten in een goed restaurant. Alles bij elkaar dus alleen maar pluspunten voor het Amstel hotel terras.

De Ysbreeker

Ook dit Café-Restaurant ligt aan de Amstel, en is vernoemd naar de ijsbreker die er van 1702 tot 1860 voor de deur lag. ‘s Winters baande de ijsbreker zich een weg van de Amstel naar De Vecht en zorgde hiermee voor vers water. De Ysbreeker was toen een herberg en tapperij. De Ysbreeker heeft een van de grootste terrassen aan de Amstel, en is zowel in politiek als in de biljart scene een belangrijke plek geweest. Door deze lange geschiedenis vindt je bij de Ysbreeker voor elk wat wils. Van het speciale Wilhelmina biljart, tot een huiskamer van de buurt. Ook de kaart is gevarieerd, van croissants, waterkerssoep tot burgers.

Dignita hoftuin terras Amsterdam

Dignita Hoftuin

Dignita Hoftuin is echt een verborgen pareltje in het Centrum, vlakbij de Hermitage. In een van de rustigere stukjes van het centrum. De binnentuin is omringd met prachtige grachtenpanden. Met de all day brunch geniet je gedurende de dag van overheerlijke gerechten. Lokale producten staan hoog in het vaandel en er zijn veel vegetarische opties. Ps. er is ook een Dignita in het Vondelpark en in het Westerpark, ook dat zijn fijne plekken.

Amstel boat house

Het Amstel boat house heeft een laid back sfeer. Op de kaart tref je brood met kroketten, salades en soepen. Je kunt hier ook met een sup het water op, die je huurt via de sup sup club. Zoals je merkt hebben terrasjes aan het water bij mij een streepje voor.

Park terras Hotel Arena Oosterpark Amsterdam

Park

PARK is het café restaurant van hotel Arena aan het Oosterpark. Dus niet in de buurt van de bekende Johan Cruyff Arena. De geschiedenis van hotel Arena gaat wayyyy back. Een prachtig historisch pand en nu ik er over nadenk ook een terras van een hotel. De hotel bars, restaurants en terrassen doen het gewoon super goed. De ligging van PARK is echt uniek want het terras ligt in het park. Terwijl je geniet van je club sandwich of poke bowl, wandelen en sporten mensen in het park.

Bam Boa

Bam Boa heeft een terras aan de Amstel. Stiekem keek ik een paar jaar geleden toen we net aan de Amstel woonde binnen en werd verliefd op het interieur. Wat een heerlijke sfeer heeft dat, veel wit en aardse tinten. Heerlijk, dus zowel interieurtechnisch als qua locatie helemaal on point. Ohja en de kaart gaat van vegan tartare naar jamon kroketjes naar mini bao’s alles om te delen.

Morgan en Mees Amsterdam terras eten

Morgan & Mees

Morgan & Mees boutique hotel draait al weer een jaar of zeven mee. Het succes van Morgan & Mees zit hem voor mij in de combinatie. De locatie, het heeft een heerlijk half beschut terras, zo zit je lekker uit de wind, het is zelfs helemaal overdekt als de luifels uithangen. Daarnaast het stijlvolle interieur, het eten en ook de cocktails zijn on-point. Dit alles maakt het voor mij al jaren een favoriet. De kaart varieert van gepocheerde eieren, steak tartare tot spare ribs.

Loetje aan ‘t IJ

All time favorite in Noord, prima prijs kwaliteit verhouding, een heerlijk terras waar je direct kunt aanmeren. Ook als het minder lekker weer is kijk je heerlijk naar de langs varende boten en schepen.

Wat is jouw favoriet? Ben benieuwd. Laat het weten in een reactie.

Lees ook: Ultiem relaxen op Kos of Verrassend Italië: Venetië

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

One thought

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.