Originele kraamcadeautjes

Met eenendertig jaar op de teller is er in mijn omgeving een ware babyboom gaande. Erg mooi om alle jonge gezinnetjes te zien. Kleine teentjes en vingertjes en de vele mooie verhalen. Natuurlijk de heerlijke babygeur niet te vergeten. Echt mooie, gave kraamcadeau ‘s vinden vond ik best lastig, maar tegenwoordig ben ik er aardig bedreven in al zeg ik het zelf. Tijd om mijn ideeën met jullie te delen…

Schreeuwerig

Regelmatig krijg ik appjes van vriendinnen die net bevallen zijn, over afgrijselijke kraamcadeaus. Meestal weet de gever er niets van, want respectvol zijn ze heus, maar stiekem even klagen mag best. Plastic fantastic, schreeuwerige kleuren, kleertjes in de verkeerde maat en de overkil aan knuffels niet te vergeten. Het wordt uit een goed hart gegeven, toch begrijp ik dat het lastig is als het echt niet je smaak, materiaal of een overkil is. Succes verhalen worden gelukkig ook gedeeld, geeft soms goede inspiratie.

Toekomst

Bij de eerste baby van al mijn vriendinnen (ondertussen 6 jaar geleden) was mijn allereerste gedachte, wat moet ik in hemelsnaam geven. Baby ‘s kunnen nog niet zoveel. Wat is mooi, leuk, wat heeft een baby nodig? Allemaal gedachtes die voorbij kwamen. Tijdens een kleine brainstorm kwam ik met het idee, is er misschien iets wat nu al mooi kan zijn op de babykamer, maar wat later ook leuk kan zijn als het kindje wat groter en ouder is. Zo kwam ik op het idee een spaarpot te geven. Als je de kleuren van de babykamer weet kun je deze meenemen in je keuze. Het staat voorlopig vooral mooi te wezen op het kamertje. Over een paar jaar wanneer het kindje groter is kunnen ze het als spaarpot gaan gebruiken.

Schermafbeelding 2018-10-16 om 20.02.27

Wanneer je de kleuren niet zo goed weet of twijfelt of het goed past kun je altijd voor dit neutrale Plan Toys spaarpotje gaan. Paar muntjes erin als mooie start voor de kleine spruit. De Robot spaarpot van KG design  is ook een prima optie, past in de meeste kinderkamers en is gemaakt van siliconen, dus val, stoot en bijt bestendig.

Sebas

Persoonlijk

Een gepersonaliseerd cadeau wordt vaak vol enthousiasme ontvangen. Of het nu zelf gemaakt is of gekocht. Er is duidelijk over nagedacht wat de meeste kersverse ouders zeer waarderen. Naam, geboortedatum, geboorteplaats, afdruk van het geboorte kaartje, er zijn veel mogelijkheden. Wij hebben voor mijn kleine baby neefje een diner bordje laten maken met zijn naam en geboortedatum erop. We hebben het laten maken door Fleur des Fleurs waar ik hier al een stuk over schreef. Tijdens kraambezoeken heb ik de mooiste gepersonaliseerde cadeau ‘s gezien kinderstoeltjes, geborduurde dekentjes, naambordjes voor op de kamerdeur en kussens. Het één nog mooier dan het ander.

Altijd goed

Cadeau ‘s die in mijn ogen altijd kunnen, zijn cadeau ‘s die langer meegaan dan alleen de babytijd. Kleding is bijvoorbeeld zo persoonlijk qua smaak en maat, ze zijn er vaak al snel uitgegroeid. Dat geef ik dus eigenlijk nooit, hoe lief, schattig en mooi het ook is. Houten speelgoed gaat een stuk langer mee, hier schreef ik er al over. Een voorleesboek is eveneens een blijvertje. Een typisch Amsterdams sprookjesboek, met een knipoog naar de roots van de baby of een boek van Dikkie Dik omdat de kersverse mama nogal een catlady is, vielen goed in de smaak. Cadeaukaartjes vinden veel mensen minder leuk om te geven, maar je geeft de ouders de kans voor iets te sparen of zelf iets te kiezen. Oppastegoed, en het meebrengen van een lekkere maaltijd werd ook met enthousiasme ontvangen. Dat de puf om te koken soms ontbreekt zullen de kersverse ouders niet zo snel zeggen, maar de blik in hun ogen toen ik wat meenam zei genoeg.

Schermafbeelding 2018-10-16 om 21.02.20.png
Beeld: Fool de wool

Wil je wel iets voor voor de eerste periode willen geven, dan vind ik de Baby Art Cards van Wee Gallery erg mooi. Baby ‘s zien contrasten namelijk beter dan kleuren, deze zwart witte kaartjes sluiten daar mooi op aan.

Aandenken

Een aandenken aan de speciale babytijd kun je maken met Bam Bam, een blik waarin je in gips een hand of voetafdruk kunt vereeuwigen. Een aandenken aan de bijzondere eerste tijd samen, het gips is wit en daarmee neutraal en passend in elke ruimte. Heb al heel wat mooie afdrukken gezien.

Mama

De kersverse mama heeft een topprestatie geleverd, daarom vind ik het belangrijk ook haar iets te geven. Een lekkere reep chocolade, een tijdschrift, een massage, een flesje champagne. Sommige mensen vinden dat ook papa en broertje(s) en of zusje(s) een cadeautje verdienen. Dat is natuurlijk ook een idee, ik doe dat eigenlijk nooit. De kersverse mama heeft in mijn ogen er toch echt het meest voor gedaan en verdiend echt iets extra ‘s. Heb jij nog goede kraamcadeau ideeën? Heel benieuwd naar wat jij aan de baby van je vriendin, zus, nichtje of collega hebt gegeven.

3 thoughts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.