Paradijs in Maleisië: Langkawi

Langkawi heeft mijn hart gestolen, het is echt een paradijselijk eiland aan de Andeman zee in Maleisië. De natuur, mangroves, de dieren, veelal seafood en de witte stranden zorgen voor het paradijs gevoel. In de vakantie flow die ik schreef vertelde ik al dat hier voor mij het fijnste hotel waar ik ooit geweest ben staat het St. Regis. Wat hebben we daarvan genoten, dat heeft stiekem natuurlijk ook bijgedragen dat Langkawi echt nog vaak in mijn gedachten is. Maar eerlijk is eerlijk het kleine paradijselijke eiland is zeker voor een dag of drie, vier heerlijk om te verblijven tijdens een rondreis.

Mangrove en wilde dieren

Het grootste eiland is Palau Langkawi, dat is waar wij geweest zijn. Je kunt heel makkelijk met een jetski of boot naar andere eilandjes. In totaal zijn het er 99 dus genoeg te zien en te doen. De mooiste activiteit die wij gedaan hebben is een boottocht door de mangroves met Jungle Walla. We hebben slangen, krabben, aapjes, vleermuizen, neushoornvogels, adelaars en andere mooie wilde dieren gezien. De gids vertelde heel enthousiast allerlei weetjes, we waren met een klein groepje van zes en hadden vooral veel lol onderweg. Vooral toen ik een beetje te fanatiek onder een slang ging hangen om de foto van hierboven te maken.

Sky cab en skybridge

Met de sky cab gondels ben je in een kwartiertje op het hoogste punt van Langkawi. Als je uitstapt is de Langkawi skybridge een leuk wandeltochtje om te maken. We hadden er helaas niet bij stil gestaan dat het best weleens mistig zou kunnen zijn, en inderdaad er was vrij weinig te zien. Daarnaast was de luchtvochtigheid heel hoog. Mocht je willen gaan check dan voordat je instapt even wat voor weer het boven is. Als het helder is heb je spectaculaire views, deze hebben we later bij andere hotel gasten gezien en zie je zelfs Thailand liggen.

Bounty eiland

De stranden op Langkawi zijn zonder uitzondering wit, voorzien van pardijselijke palboompjes. Precies waar je aan denkt bij een volmaakt strand. Tanjung Rhu Beach is een rustig strand in het noorden, mocht je ongestoord willen chillen met zicht op mooie kalksteen rotsen en andere eilandjes. Pasir Tengkorak Beach is echt het klassieke bounty strandje dit is vooral door de weeks als toerist erg lekker, in het weekend zie je hier vaak veel locals en kan het behoorlijk druk zijn. Als je houdt van schelpen kun je op Langkawi veel bijzondere vinden. Ze zijn vaak niet groot, maar heel divers van kleur en vorm. Heb daarover nog even contact gehad met de douane via Facebook, je mag deze gewoon invoeren naar Nederland. Zo lang het geen koraal is.

Vervoer

Er rijden taxi ‘s op het eiland, hier ben je vaak weinig geld aan kwijt. Zo wilden wij graag de waterval zien, die was alleen toen niet zo heel indrukwekkend vanwege de aanhoudende droogte, maar de taxi chauffeur wachtte netjes op ons. Wees ons op een durian ‘s die hadden we namelijk ook nog niet gezien, vertelde over de rubberbomen, stopte netjes voor een aapje dat de weg over stak. Een ov netwerk hoef je hier niet te verwachten, fietsen huren is ook een optie. Kano ‘s, en zelfs jetski ‘s worden volop aangeboden om tochtjes mee te maken.

Wij hebben tijdens deze reis, Singapore, Penang, Langkawi en Kuala Lumpur bezocht. We zijn in totaal twee weekjes op pad geweest waardoor dat we overal minimaal 3 dagen verbleven. Vanuit Langkawi kun je ook heel makkelijk naar Thailand, of zoals wij naar Kuala Lumpur of richting de Cameron Highlands waar je de grootste thee plantages van Maleisië kunt bezoeken.

Lees ook: Ticket to the tropics of Singapore wereldstad in het groen

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.