Reis tag: wat kies jij?

Tijd voor een reis tag, wat kies jij? Een tag is een opsomming van twee antwoorden waarvan jij voor jou de beste kiest. Dit wordt vaak gebruikt op blogs, tijd dus om er zelf één te maken, in te vullen en met jullie te delen. Vullen jullie deze ook even in?

St-Regis-Langkawi.jpg

1. Zonvakantie/ Wintersport

Zonvakantie! Een makkelijke keuze, ben twee keer op wintersport geweest en vond  het heel gaaf. Als je tussen beiden moet kiezen zoals nu kies ik voor de zon, daar hou ik van. Mooi vond ik dat een van mijn vriendinnen met haar kersverse man wintersport als huwelijksreis had. Dat is toch top, dat je op je huwelijksreis gaat doen waar jullie het meest van houden.

2. Reizen met vrienden / Alleen reizen

Hier kies ik direct reizen met vrienden. Ben al diverse keren met vrienden en vriendinnen op reis geweest en heb daar enorm van genoten. Je maakt elkaar een langere tijd mee, geniet samen van alle moois om je heen. Tot nu toe is het één groot succes geweest. Hoor weleens van vriendinnen slechte verhalen, over eindeloze discussies, het absoluut niet met elkaar eens zijn over de dag invulling. Heb dat gelukkig nooit zo ervaren. Iedereen was heel relaxed, ook als er groepjes binnen de groep afzonderlijk iets wilden gaan doen. Heel blij dat het bij mij tot nu toe zo soepel en relaxed verlopen is, met zulke vrienden mag je blij zijn. Dus lieve vrienden en vriendinnen wat wordt de volgende trip?

3. Koffer/ backpack

Koffer. Heb nog nooit gebackpacked en dat staat ook niet echt op mijn wensenlijstje. Dus hou ik het gewoon lekker bij een koffer.

4. Hotel/Appartement

Een appartement lijkt mij handig als je kinderen hebt of veel zelf wilt koken. De paar keer dat ik in een appartement verbleef waren we met een groep. Daarvoor vind ik het ook ideaal. Je hebt een keuken tot je beschikking, lekker eieren bakken als ontbijt en met zijn allen ontbijten. ‘s Avonds een kaartspel doen. Als ik met mijn vriend of familie reis gaat mijn voorkeur uit naar een hotel. Je bent in een kleiner gezelschap, gaat vaker uit eten en de turndown service geeft net dat extra luxe gevoel.

Londen-Nathan-Bowen_art_.jpg

5.  Parijs/Londen

Parijs bezocht ik dit jaar, daarover lees je meer in het artikel Oui Oui Paris. Puur op  gevoel kies ik Londen. Heb daar veel met locals gesproken, het heeft in mijn ogen meer verschillende gebieden, en het gentleman sfeertje spreekt mij aan.

6. Georganiseerd op reis/ Zelf regelen

Het liefst zoek ik alles zelf uit, al zou ik mij voor kunnen stellen dat als ik naar onherbergzame gebieden of een heel specifiek iets zoals de Galapagos eilanden zou gaan dat ik dat via een organisatie zou doen. Vermits het kan vind ik het zelf uitzoeken en regelen het leukst. Al hoor ik regelmatig dat veel mensen het ook heel fijn vinden als alles voor ze geregeld wordt, dat kan ik mij ook helemaal voorstellen. Daarnaast is reizen mijn passie en zorgt al uitzoekwerk voor flink wat voorpret. Door het zelf te regelen staat er ook nog veel open, nu is de ene georganiseerde reis de andere niet maar vaak liggen er al een hoop dingen vast. Dat geeft misschien rust, maar voor mij minder avontuurlijk.

7. Kamperen/ Hostel

Jarenlang heb ik gekampeerd, heb ooit een keer in een hostel geslapen. Hoewel kamperen niet mijn favoriete manier van vakantie vieren is, zou ik het zeker boven een hostel verkiezen. Zowel op een camping als in een hostel heb je veel aanspraak, dat vind ik een voordeel. Doorslaggevende factor, op een camping heb je meer privacy en meer ruimte voor jezelf en je reisgenoten.

8. Griekenland/ Italië

Dit was een moeilijke keuze, beide landen hebben nog zoveel moois te bieden. Toch zou ik voor nu liever naar Griekenland gaan. De diversiteit tussen de eilanden is denk ik groter.

9. City trip/ Natuur trip

Als echt stadsmeisje kies ik voor city trip. Zo ging ik vijf keer naar New York. Ga je voor het eerst, lees dan hier meer.

Langkawi-St-Regis-Bibi

10. Luxe / back to basic

Back to basic is niet zo mijn ding, hou toch wel van enige comfort dus luxe. De foto hierboven is gemaakt in de tuin van de hotel kamer. We verbleven hier in het St. Regis op Langkawi. Dat was voor mij wel echt het toppunt van luxe van wat ik ooit tijdens een reis heb ervaren. Een resort met privé strand, waar je vanuit de kamer zo naar toe kon lopen, de prachtigste bloemen, zoals je ziet in mijn haar. Mogelijkheid om te watersporten, alle vis vers gevangen elke dag. Natuurlijk is het niet altijd zo luxe maar zo voor een keer, als het kan why not. You only live once.

11. Wereldreis/ Losse trips

Het spreekt mij niet aan om voor langere tijd weg te gaan, wereldreis valt dus af. Al een aantal jaar ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik meerdere trips per jaar kan maken. Het mooie aan weggaan is namelijk ook weer het thuiskomen.

12. Lange vlucht/ Korte vlucht

Net als lange autoritten kies ik het liefst een korte vlucht, soms liever iets meer betalen zodat je direct vliegt dan dat je moet overstappen en daardoor langere reistijd hebt. Hoe sta jij daar in?

13. Snorkelen / Duiken

Duiken durf ik echt niet, al meerdere malen aangeboden gekregen. Maar nee, dat gaat hem voorlopig niet worden. Dus ik hou het lekker bij snorkelen. Heb daar op Curaçao gigantisch van genoten, de onderwaterwereld is zo mooi.

14. Actief / Luieren

Actief, stilzitten is moeilijk, mijn bijnaam is niet voor niets stuiterbal. Dus graag een beetje actie in de tent, haha niet letterlijk dan hè.

Langkawi-slipper-lobster.jpg

15. Westers eten / Lokaal eten

Vroeger lustte ik niet zoveel, gelukkig is het redelijk goedgekomen. Lokaal eten vind ik bijzonder, zoals de vele verse visgerechten in Maleisië of leguaan wat ik in Curaçao heb gegeten. Ben nog niet in landen geweest waar ze in onze westerse ogen hele gekke dingen eten.

16. Cruise/ Roadtrip

Een aantal familieleden cruist regelmatig, ondanks alle mooie verhalen heb ik de cruise kriebels nog niet te pakken. Lange autoritten zijn niet echt mijn ding, dat kon je hier al lezen. Je kunt een roadtrip indelen zoals je het zelf wilt. Wij hebben nog diverse roadtrips die we graag zouden willen maken, onder andere door Scandinavië. Het lijkt mij heerlijk om met de auto of camper door de prachtige natuur en steden te rijden. Veel afwisseling, de fjorden.

17. Safari / Festival trip

Een safari trip, heb zoveel bijzonder mooie verhalen gehoord over safari trips van vrienden en bekenden. De natuur, de wilde dieren, het verblijven in een logde, op gamedrive de afwisseling. Klinkt als één groot avontuur dat ik graag eens zou willen meemaken.

18. Wandelen/ Fietsen

Voor de vele foto ‘s die ik maak is wandelen handiger dan fietsen. Verder vind ik fietsen in een vreemd land of omgeving altijd een erg fijne en snelle manier om het gebied te beter te leren kennen. Zo was het fietsen in Kopenhagen nog relaxter dan in Nederland. Fietspaden zo breed als een rijbaan, je voelt je daardoor nog veiliger en je had er goede oversteek mogelijkheden.

19. Verrassingsreis / Alles tot in de puntjes gepland

Het lijkt mij super gaaf om eens op verrassingsreis te gaan. Dat ik mijn koffer in moet pakken en dat je niet weet of je op een Grieks eiland terecht komt, op Terschelling of misschien wel de Ardennen.  Een ander soort verrassingsreis is via Sprs.me, dat lijkt mij ook gaaf, ik schreef er een stukjeover.

Washington-monument.jpg

20. Westkust USA / Oostkust USA

Na diverse Oostkust trips zou ik graag de Westkust eens bezoeken. Om eerlijk te zijn de route ligt al ongeveer klaar… Als we nu tijd en het geld eens vinden wordt het helemaal mooi. Dit waren de 20 keuzes, heel benieuwd wat jij zou kiezen en waarom. Laat je het mij weten?

Header beeld: adventuretickets.nl

Volg Citizen of: INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

5 thoughts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.