Roadtrip westkust Amerika

Een nieuw jaar, nieuwe rondes nieuwe kansen… Heerlijk! Vanwege mijn gezondheid was een lange reis vorig jaar geen optie. Gelukkig voel ik mij een stuk beter en durfden we het weer aan om een lange reis te plannen. Echt, het voelt zo bevoorrecht dat we dat kunnen doen… Een roadtrip langs de westkust van Amerika, was al snel een van de bestemmingen die in beeld kwam. Toen we het idee met familie deelden bleek dat mijn schoonouders ook graag die kant op wilden. Na ons heerlijke tripje met de familie naar Portugal vorig jaar, leek ons dat een mooi plan.

San Francisco Painted ladies

Neem de tijd

De Verenigde staten zijn gigantisch groot en de afstanden vaak ook. Eerst hebben we los van elkaar nagedacht wat we graag wilden zien of doen. Zodat we al een goed beeld kregen van wat de wensen waren. Als je meerdere nachten op één plek blijft is er meer mogelijk om de plek echt te ontdekken en beleven. Je zit dan niet iedere dag uren in de auto, om zoveel mogelijk plaatsen af te vinken. Daarnaast is het ook echt een valkuil bij het plannen van een rondreis dat je teveel wilt zien. Daardoor ben je meer aan het reizen, dan echt vakantie aan het houden en genieten.

De route

We zijn allemaal al meerdere keren naar de Verenigde Staten geweest, maar nog niet eerder met elkaar. De roadtrip langs de westkust gaat ruim drie weken duren. Onze route is als volgt:

 • Palm Springs
 • Las Vegas
 • Lone Pine
 • Yosemite National Park
 • Lake Tahoe
 • Napa Valley
 • San Fransisco
 • Highway 1
 • Monterey
 • San Luis Obispo
 • Los Angeles

We vliegen vanuit Amsterdam naar Los Angeles, waarna we direct naar Palm Springs doorrijden. Op die manier zitten we niet telkens in een grote stad in het weekend, dat scheelt een hoop geld. We hebben namelijk vooral aan de oostkust van Amerika gereisd en kwamen er al snel achter dat de westkust qua kosten toch wel een different cookie is. Dus zijn we ruim op tijd begonnen met sparen, en met het uitzoeken van wat we graag willen zien, de route, de auto en de accomodaties. Daarnaast is het natuurlijk super leuk om al direct met de voorpret te beginnen.

Yosemite road door Yosemite National Park

Don’t listen to what they say go see

De tickets kwamen we voor een mooie prijs tegen tijdens de KLM werelddealweken. Voor deze roadtrip hebben we voor de auto gekozen. Amerika is een geweldig land om doorheen te rijden. Amerikanen zijn gewend om grote afstanden af te leggen, dus is het hele land ingericht reizigers. We zijn met vier volwassenen, waarvan er drie graag rijden. Qua accomodaties is het vooral belangrijk om je verblijf in of rondom de national parken op tijd te regelen. Natuurlijk hebben we dat gedaan, maar daarnaast hebben we bijna alle accomodaties geboekt, een mix van Airbnb’ s, hotels en motels. Door veel vanuit huis voor te bereiden hebben we onderweg meer tijd om te genieten. Daarnaast hoort het voor mij ook echt bij de voorpret.

Airstream caravans bij Caravan Outpost Ojai California

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Beelden: Pinterest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.