Sonos x Ikea Symfonisk

Flashback naar zeven jaar geleden… Al langere tijd hoorde ik collega ‘s over Sonos. Mijn oudere collega die bijna de pensioengerechtigde leeftijd had praatte erover met mijn jonge hippe collega. Ook andere collega ‘s waren lyrisch. Als stagiaire liet ik natuurlijk niet direct blijken dat ik geen idee had wat Sonos was. Dat het iets met muziek te maken had kon ik wel opmaken uit de gesprekken, maar wat het nou precies was. ‘s Avonds eens aan mijn huisgenoten gevraagd, die kenden het ook niet. Dus hup google aan en lezen maar, direct vonden we het super gaaf, ook best prijzig, toekomstmuziek dus.

Sonos

Sonos is een merk van draadloze speaker systemen. Je bedient je speakers via wifi op je smartphone of tablet. Je kunt boxjes koppelen, zodat je in elke ruimte dezelfde muziek kunt afspelen, of in elke ruimte wat anders. Naast speakers heb je een soundbar, die onder andere zorgt voor beleving van het geluid van je televisie en een subwoofer behoort ook tot de mogelijkheden.

Flash forward… Ondertussen zijn vier ruimtes in ons huis van Sonos voorzien. In de woonkamer, zorgen de kleine boxjes samen met de soundbar voor geluid. Soms schrik ik gewoon als er ineens een geluid op tv is omdat het lijkt alsof het live in de kamer is. In de slaapkamer, je kunt gewoon Spotify als wekker instellen, toen was ik helemaal om. Een boxje in de logeerkamer, zodat logees gewekt kunnen worden met een muziekje. Tot slot in de badkamer. Ja zelfs daar luister ik graag muziek. Vooral tijdens een heerlijk ontspannen bad. Daarnaast grenst aan de logeerkamer het balkon waar ik hier al over schreef, lekker muziek luisteren als je buiten zit. Na onder andere een samenwerking met Hay, heeft Sonos nu een samenwerking met Ikea.

Symfonisk

Uit de nauwe samenwerking met de audio-experts van Sonos is SYMFONISK ontstaan. Deze serie bestaat uit oor- en oogstrelende producten die zich op nieuwe manieren in je interieur voegen en het inrichten met geluid een stuk eenvoudiger maken.

Er zijn twee modellen van de Symfonisk, de eerste is een tafellamp met wifi speaker. Bij de tafellamp is het handig dat je verlichting en muziek ineen hebt, scheelt toch ruimte op je nachtkastje. De speaker is voorzien van textiel. Het armatuur heeft een kleine fitting (E12/E14) en wordt zonder lamp geleverd. Voor €179,- staat deze beauty op je nachtkastje te pronken. Er is een zwarte en een witte versie en met het energielabel A ++ kun je ook je duurzaamheids credits weer afvinken.

Symfonisk kan helaas geen directe verbinding maken met je tv, omdat het geen uitgangen heeft. De speakers kunnen wel fungeren als achterluidsprekers in een Sonos systeem.

Versmelt in je interieur

De tweede Symfonisk is de wifi boekenplankspeler. Deze versmelt letterlijk in je interieur. Voor € 99,95 heb je niet alleen een oogstrelende speaker die interieurtechnisch heel verantwoord is, maar ook goed geluid. Wat wil je als interieur- en muziekliefhebber nog meer ik niets hoor. Om de boekenplankspeler op te hangen is er een bijpassende wandbevestiging te koop deze heb je voor € 10,-. De boekenplankspeaker kan tot drie kilo dragen. Je kunt de Symfonisk boxjes gewoon thuis aansluiten op je Sonos-systeem. De buitenkant is ontworpen door Ikea, de binnenkant is 100% Sonos. Vanaf oktober wordt een € 14,99 kostende afstandsbediening met knoppen verwacht zodat je niet alleen van je smartphone en tablet afhankelijk bent.

Zal ik er toch één kopen?

Pfff wat een beauties ik ben echt verliefd op beide producten… maar goed we hebben al Sonos. Het liefst zou ik nu op mijn fiets richting Ikea springen, deze zit bij ons om de hoek, om van allebei één te gaan halen. Ben zo enthousiast over beide producten. Komt mede omdat ik al zo happy ben met de Sonos One speakers die wij gebruiken, met daarbij de soundbar. De combinatie van mooi, interieurtechnisch mega verantwoord en goed geluid maakt mij als interieur- en muziekliefhebber gewoon mega happy. Benieuwd wat jij er van vindt? Heb je thuis misschien ook Sonos boxjes? Staat het op je verlanglijstje? Of rijd je nu… as we speak naar Ikea om één van deze twee beauties te halen? Of misschien wel allebei. Oh ja en mocht je echt nog meer willen weten dan kun je natuurlijk op www.ikea.nl terecht.

Lees ook: Interieurtips de basis en Best of Amsterdam: het allerlekkerste lekkers

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Beelden: Iculture.nl en Ikea.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.