Uitdaging: the minimalism game

Op allerlei blogs zie ik regelmatig gave uitdagingen die worden aangegaan. Uiteraard wil ik daar vaak meer over weten, benieuwd wat de uitdaging is en of het uiteindelijk gelukt is. Tijd om zelf een uitdaging aan te gaan!

Deelt en geeft

Het nieuwe huis is groter dan het oude huis, erg fijn om meer ruimte te hebben. Groter huis, meer spullen zou je denken. Logisch, toch merk ik dat het steeds fijner voelt om niet te veel spullen te hebben. Ondertussen schreef ik hier al over het delen en ruilen van stekjes en wat een goed gevoel het mij geeft om niet meer zonder nadenken te kopen. Sinds kort ben ik ook lid van Facebook groep Amsterdam deelt/geeft weg. Zulke groepen heb je in elk dorp of stad volgens mij, maar ik kende het nog niet. Mensen met mooie verhalen heb ik al aan de deur gehad. Veelal over het waarom ze het item wat ik weggaf kwamen halen. Zelf heb ik vooral voor mijn bedrijf tijdschriften op mogen pikken voor het maken van moodboards. Als startend bedrijf ook erg prettig. Elke keer ben ik weer mega enthousiast als ik iets heb weggegeven of opgehaald.

De uitdaging

Tijd om het over de uitdaging te hebben: The Minimalism game is bedacht door Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus van de theminimalists.com. Je speelt het tegen een vriend, vriendin, familielid of collega. Degene die de uitdaging 30 dagen weet vol te houden wint. Als je het beiden 30 dagen volhoudt win je natuurljk samen. Op dag 1, kies je één item om te verkopen, weggeven of weggooien, dag 2 twee items, dag 3 drie items enzovoorts. Zo gaat het door tot en met dag 30, mocht je de uitdaging volbrengen dan heb je na 30 dagen, 465 items weggedaan. Klinkt echt als mega veel, ben benieuwd of het gaat lukken. De items dienen volgens de regels dezelfde dag nog uit huis te zijn. Nou kan ik mij voorstellen als je kostbare items weg wilt doen dat je deze liever wilt verkopen en dat brengt misschien extra tijd met zich mee. Ben dus benieuwd of dat laatste gaat lukken. Het gaat er bij deze game niet om dat je al je materiële bezitting kwijt raakt. Het spel helpt je om meer ruimte te maken voor de voor jou echt belangrijke dingen in het leven. Over het algemeen zijn dat geen spullen.

Wat mag er allemaal weg?

Eigenlijk mag je alles mee laten doen, nou zag ik toen mij er verder in ging verdiepen dat sommige ook één papiertje wegdoen. Dat lijkt mij misschien niet helemaal de bedoeling, maar goed op dag 30 is het wel de bedoeling dertig items weg te doen. Dat wordt echt een uitdaging. Voor het verhuizen hebben we al veel verkocht, weggeven en weggegooid. Desondanks ga ik graag deze uitdaging aan. 1 april ga ik van start ( geen grapje) en natuurlijk hoop ik dat je mee doet! Twijfel je? Hieronder een voorbeeldlijstje van dingen waar je aan kunt denken om weg te doen.

 • Verzamelingen
 • Accessoires
 • Keukengerei
 • Elektronische aparaten
 • Meubels
 • Beddengoed
 • Kleding
 • Handdoeken
 • Speelgoed
 • Hobby materiaal
 • Tuingereedschap
 • Kapotte dingen

Doe je mee?

En… ben je na het lezen van de blog ook enthousiast geworden en doe je mee? Laat het dan weten in een reactie. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Zo kunnen we elkaar inspireren, helpen en hopelijk een hoop onnodige spullen uit huis weg doen. Tijdens de challenge zal ik elke week op de blog een update posten verder zal het dagelijks via Instagram en/of Facebook te volgen zijn. De officiële hashtag op Instagram is #minsgame, deze zal ik uiteraard gaan gebruiken.

Beelden: Pinterest

Volg Citizen of: INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.