Update: The minimalism game

Een week zijn we onderweg met the minimalism game. We, schrijf ik want naast mijzelf zijn er nog zeven anderen enthousiast aan het opruimen. Wanneer ik dit schrijf heb ik in één week in totaal 28 items weggedaan. Wat klinkt dat als mega veel. Maar zo heb ik het eigenlijk tot nu toe helemaal niet ervaren.

De eerste week

De eerste week heb ik eigenlijk als makkelijk ervaren. Het bouwt zich natuurlijk ook langzaam op. Nu probeer ik ook zoveel mogelijk van hetzelfde te vinden wat weg mag. Dat gaat met 1, 2 of 7 items natuurlijk ook nog makkelijker dan voor 25 items. Toch heb ik voor dag 18 alle items al gevonden. In dit artikel schreef ik dat ik verwachte dat de grootste valkuil, het excuus misschien kan ik het nog ergens voor gebruiken zou zijn. Tot nu toe heb ik gevoel nog niet gehad. Heel benieuwd of dat nog gaat komen, gezien er nog een hoop items het huis uit moeten.

Een overzicht

Hieronder een overzicht van de items van de eerste zeven dagen. Sommige items zijn al weg, mocht je interesse hebben in iets laat het mij dan weten. Het doel van de minimalisme game is eigenlijk om direct alle items uit je huis te verwijderen. Sommige items zijn echter bijhoorlijk duur geweest, zoals de blikken verf bijvoorbeeld. Deze gooi ik dus niet zomaar weg.

Deelnemers

Van de andere deelnemers krijg ik regelmatig updates via Facebook of Instagram hoe het ervoor staat, zo is een collega al met een tas vol spullen naar de kringloop geweest. Heel haar minsgame week 1 staat bij de kringloop, lekker bezig! Voor sommige is het best wel wennen om elke dag even met weggeven, weggooien of verkopen bezig te zijn. Dat kan ik mij heel goed voorstellen, het is natuurlijk ook niet iets wat je gewend bent om je elke dag mee bezig te houden. Om het voor mijzelf makkelijker te maken heb ik vorige week zondag alle spullen al opgesnord en uitgezocht zodat ik voor week 1 een overzicht had wat ik weg wilde doen. Dat ga ik voor week 2 weer doen. Op zondag heb ik namelijk voor mijn gevoel meer tijd om dingen uit te zoeken en na te denken dan door de weeks. Maar goed ieder is op zijn of haar eigen manier lekker bezig en daar ben ik super trots op! Ga zo door, samen gaan we het redden, en hebben we straks met zijn allen er al een heerlijke voorjaarsschoonmaak opzitten!

Opruimen

The minimalism game is niet alleen opruimen, waar ik hier tips over gaf. Het gaat ook niet alleen om weggooien of verkopen heb ik tot nu toe ervaren. Het is ook nadenken over waarom je sommige spullen al zo lang hebt en eigenlijk nooit hebt weggeven, weggegooid of verkocht. Daarnaast sta ik bij nieuwe aankopen nu al wat langer stil bij het feit of ik het echt nodig heb. Zo waren we vandaag bij Design Icons in de Kromhouthal. Een prachtig event waarbij allerlei winkels hun mooiste vintage meubels en accessoires aanbieden. We zagen hele mooie items, waaronder het prachtige bankje van hieronder. We waren er allebei verliefd op. Er hing alleen geen prijskaartje aan, vintage is over het algemeen niet echt goedkoop. Daarnaast wisten we ook niet direct een mooie plek in ons nieuwe huis. Dat we het echt een heel mooi item vonden, daar waren we het allebei heel snel over eens. Toch maar laten staan. Want een mooi vintage bankje zonder prijs, zal waarschijnlijk best wel duur zijn en als je dan niet de perfecte plek er voor hebt dan komt het toch niet volledig tot zijn recht in je interieur.

Facebook en Instagram

Wist je dat er ook updates van the minimalist game via Facebook en Instagram worden gegeven. Volg je Citizen of nog niet? Klik dan snel op een van de onderstaande links zodat je niets meer van #minsgame of een van de andere gave dingen waar we mee bezig zijn hoeft te missen.

Volg Citizen of: INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.