Update: Yeahhh I’am back…

Echt ik kan het eigenlijk wel uitschreeuwen…. dus bij deze Yeahhhhh het is echt… I’am back. Eindelijk lukt het weer om een blog te schrijven. Na de maagbacterie waarvan ik extreme bijwerkingen had, is er namelijk Acnes bij mij ontdekt. Wat is dat dan Acnes? Acnes  is de Engelse afkorting voor Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome. Dit syndroom zorgt voor buikwandpijn welke ontstaat doordat zenuwtakjes in de buikwand bekneld raken. De zenuwtakjes lopen door de buikspieren richting de huid en zorgen voor het gevoel van de buikwand en buikhuid. Wanneer de zenuwtakjes beklemd raken, zorgt dit voor een pijnsyndroom: met in mijn geval als gevolg ernstige buikpijn. Hieronder zie je een filmpje wat duidelijk uitlegt wat Acnes precies is.

Acnes wat is het precies?

Het voelde voor mij alsof er een soort mes in mijn buik zat, onder mijn rechter rib. Het gevolg hiervan was dat plat liggen, staan en lopen mogelijk waren, maar ik helaas bijna niet kon zitten. Zitten gebruik je voor zoveel dingen, dat het erg wennen was om vooral echt plat te liggen. Er volgde een injectie recht in mijn buikspier waardoor ik wat beter kon zitten. De verdovende injectie, deze hielp een klein beetje, vervolgens werd ik door verwezen naar de pijnpoli, hier kreeg ik een injectie in mijn buikspier. De hoop was dat het zich verder uit zou werken tot in de beknelde zenuwtakjes. Het hielp maar niet voldoende om zonder pijn te zijn.

Tens

Nu heb ik vorige week donderdag een Tens kastje gekregen, dit kastje geeft middels plakkers op mijn buik, stroomstootjes aan de beknelde zenuw. Tot nu toe voelt het echt heel goed, ik ben nog redelijk sceptisch omdat ik niet zeker weet of het hiermee ook over zal gaan. Maar vooralsnog kan ik steeds langer zitten ( de dokter gaf al aan dat je ook weer conditie op moet bouwen , want van liggen gaat je conditie bizar hard achteruit.) het voelt goed. De Tens kan ik zelf instellen en aanpassen. Ik hoop zo dat het hiermee uiteindelijk weggaat, het is al zo ‘n ontzettende opluchting om je gewoon weer wat beter te voelen, om weer meer te kunnen. Minder afhankelijk te zijn, laten we er voor gaan dat de Tens het wondermiddel voor mij mag zijn.

Uiteraard heeft mijn hoofd niet stil gezeten, dus ik heb ondertussen al weer een paar hele mooie plannen… Er liggen nog wat mooie interviews op de plank, de eerste samenwerkingen zijn afgesproken. We zijn ondertussen verhuisd, dus daar wil ik jullie zeker gauw meer over vertellen en natuurlijk laten zien. Uiteraard zijn we in Amsterdam gebleven, maar het is een veel mooiere en rustigere plek op een hele fijne locatie. Het lijkt mij wel mooi om een home tour te doen… Laat maar in de comments weten of jullie daarop zitten te wachten?

Facebook

Super gaaf om te merken dat ondanks dat de blog stil lag jullie van alle artikelen hebben genoten, je kunt Citizen of nu ook op Facebook volgen. Als je niets wilt missen van wat er allemaal nog komen gaat, klik dan snel op de link hieronder en volg ons.

https://www.facebook.com/citizenofdotcom

5 thoughts

  1. Hoi Bibi
    Gelukkig gaat het weer de goeie kant uit, hoop voor jou dat het zo doorzet. Positieve flow !!!!!
    Veel succes en hoop snel weer iets van je te lezen.
    Veel woonplezierin je nieuwe huisje. Lieve groet Mary

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.