Nieuwe rubriek: vakantie flow

Een nieuwe rubriek op de blog, in vakantie flow ga ik mee in de vakantie flow van ervaren reizigers. Want wie is er nou niet nieuwsgierig naar favoriete vakantiegerechten, beste hotels en nooit meer naar huis oorden. Deze keer mijn eigen vakantie flow.

Favoriete stad voor een citytrip

New York, tot nu toe heeft nog geen andere stad hieraan kunnen tippen. Na vijf keer zou ik zo weer willen gaan. De inspiratie die deze stad geeft is eindeloos. Deze city slaapt echt nooit, door in mijn eigen tempo er door heen te gaan kan ik er echt maximale inspiratie uithalen. Eerlijk gezegd kun je er mij zo een aantal weken los laten, alleen maar genieten.

Vakantie drankje

Fresh green apple juice, en dan bedoel ik echt gemaakt van verse groene appels. Heb het in Nederland nog niet kunnen vinden in het buitenland volop mjammy… echt een vakantie drankje!

Nooit meer naar huis

Op Langkawi wilde ik echt nooit meer naar huis, dit eiland in Maleisië heeft echt mijn hart gestolen. Komt denk ik ook omdat we in een heerlijk hotel zaten en het ons aan werkelijk niets ontbrak. Mooie natuur, rust, relax, goed eten… Echt het nooit meer naar huis moment, alhoewel ik die wel vaker heb, hier was het echt elke dag.

Vakantie in Nederland

Absoluut Texel, het liefst minimaal één keer per jaar. Eerder schreef ik hier al over dit mooie eiland. De natuur, schapen, wind, zee, goed eten… Alles komt hier samen voor mij, heerlijk om met zijn tweeën of met familie uit te waaien, goede gesprekken te houden en tot rust te komen.

Ritueel

Mijn koffer pak ik nooit uit, ik leef het liefst vanuit de koffer. Long time ago, ik was een jaar of zes, zeven is mijn halve kledingkast achter gebleven in een huurcaravan in Oostenrijk. Sindsdien ben ik als de dood dat ik iets vergeet mee naar huis te nemen.

Beste hotel

The St Regis Langkawi, wat een droomhotel was dat. Alles tot in de puntjes geregeld, ze weten je naam en zorgen er echt voor dat het je aan niets ontbreekt. Van het schoonmaken van je prive pool, tot extra bezorgdheid toen ik ziek was. Denk nog heel vaak aan dit mooie verblijf.

Gillend naar huis

Malta was echt niet mijn eiland… ben er niet echt gillend weggegaan maar ik raad Malta niet aan als bestemming. We waren er in het voorseizoen dus veel was nog niet open. Al was het wel zo geweest er was niets waarvan ik dacht, wow dat zou gaaf zijn. Het stadje Valetta is de hoofdstad en dat was sowieso uitgestorven.

Droomreis

Dat is een rondreis langs de westkust, dat is al langere tijd een droom. Eerder waren er al eens plannen maar die konden helaas niet doorgaan. Nu is het de bedoeling dat we volgend jaar deze droom echt gaan waarmaken. Zie ons al rijden over de Highway one vanuit San Francisco richting LA. De voorbereidingen zijn ooit vier jaar geleden al eens begonnen, zo fijn om er nu dan echt concreet mee bezig te gaan.

Take me back to

Singapore, deze stad was echt een tropische verrassing. Deze stad zou ik heel graag verder ontdekken. Echt een wereldstad in het groen, zo mooi. Zo was ik echt verbaast over de bloemen die aan alle kanten over de vangrail groeien en hoe schoon de stad is. Over mijn belevingen schreef ik eerder een blog. Helaas was ik hier redelijk ziek dus we hebben het echt rustig aan moeten doen. Mocht er een herkansing komen dan zal ik vast nog meer van de stad kunnen genieten.

Inspiratie

Alles kan tot inspiratie leiden voor een bestemming op mijn lijstje, ik zet sowieso alles wat ik qua inspiratie tegenkom en wat ooit van pas kan komen direct in de Wunderlist app. Zo heb ik direct al wat adresjes als de plannen concreet worden. Daarnaast geeft het reizen mij zoveel inspiratie voor mijn werk als interieurarchitect. Zoveel mooie, nieuwe indrukken, dat kan variëren van een mooie etalage of een bijzonder gebouw tot de natuur.

Op repeat

Alles van Bob Marley… zeker chillend aan het zwembad of op het strand kan ik zijn muziek extra waarderen.

Vakantiegerecht

Ohhhh dat is echt slipper lobster… een klein kreefje waarmee ik mijn hele mandje volgooide toen je eten voor de barbecue mocht kiezen op Langkawi. Het is zacht lobster “vlees”, het is zoooo lekker met een beetje groente of in taco vorm. Eigenlijk maakt het niet uit hoe ze geserveerd worden… denk er stiekem iedere week nog aan terug. Erg hè?

Reis je regelmatig en lijkt het je leuk om mee te doen aan de rubriek vakantie flow? Laat het mij weten.

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.