Van kijkdoos tot audio boek de Ikea catalogus

Toen ik denk ik vier jaar oud was, is mijn interieurliefde begonnen. Dagenlang kon ik kijkdozen maken, schoenendozen werden bekleed met prachtige babykamers. De Ikea en Wehkamp catalogussen waren mijn inspiratiebron. Na de babykamers kwamen de kinderkamers en vooral zoals mijn eigen droom slaapkamer vond ik heel leuk om te maken. Kijkdozen compleet met kozijnen, dakraampjes, spannende doorkijkjes, schaduwen en lijnenspel. Later kwamen daar ook plattegrondjes en lego huizen bij… maar de kijkdozen was echt het eerste begin.

Showroom

Volgens mij dachten mijn ouders, laat maar lekker doen. Uiteraard mocht men tegen betaling in de “showroom” kijken, ook het ondernemen zat er al vroeg in. Mijn oma wilde zelfs elke keer weer opnieuw kijken ook al was het niet goedkoop destijds, één gulden voor als je de gulden niet hebt meegemaakt nog niet eens een halve euro. Wat voelde ik mij de koning te rijk, lekker geld verdienen met mijn creativiteit en mooie interieurtjes. Sowieso moest er voorzichtig worden omgegaan met de kijkdoos dus mijn broertje mocht er niet aan komen. Te bang dat hij het zou slopen. Zo jammer dat er geen foto ‘s van mijn kijkdoos “showrooms” zijn. Stiekem ben ik namelijk nog altijd trots en de herinnering is nog best levendig. Sommige kamers hadden een thema. Alles werd zorgvuldig samen gesteld, van papier maakte ik kleedjes voor op de grond. De raampjes kregen gordijnen van oude stofjes.

Herinnering

Waarom kom ik ineens met deze herinnering, zojuist zag ik dat de nieuwe Ikea 2020 catalogus is uitgebracht. Dat bracht de herinnering weer even helemaal terug. Ikea is zoiets als de Mac Donalds voor mijn gevoel. Iedereen is er weleens in zijn leven geweest. Hoeveel ik ook van design hou, Ikea is zeker niet weg te denken uit ons interieur en wordt in bijna elk huishouden toegepast.

Inspiratie

Natuurlijk heb ik al even naar de nieuwe producten gekeken en een fijne selectie voor je gemaakt. Zodat je zelfs daar niet al te veel tijd kwijt hoeft te zijn, want zeg nou zelf het is toch fijn als er al wat uitpluis werk van de nieuwe producten is gedaan. De catalogus is mooi op tijd, in september begint iedereen namelijk al weer heerlijk met de grote najaars inkoop om weer lekker in de wintermaanden te kunnen cocoonen, binge watchen en andere gezelligheid. Het huis en je interieur zijn in die maanden toch net even meer in beeld dan in de zomer. Heb jij net als ik met het maken van kijkdozen ook een mooie herinnering aan hoe je interesse in interieur, kleur en vorm is ontstaan? Hier in ieder geval een selectie van de nieuwste beauties…

Ikea Buskbo fauteuil
Ikea Nikkeby kast groen
Ikea Svenshult rek
Ikea Nissafors black
Ikea Kinnen zwart wit handdoek
Ikea Syvde kast wit

Digitaal en gedrukt exemplaar

De Ikea catalogus wordt niet meer net als vroeger huis aan huis door het land verspreid. Is natuurlijk met alle digitale middelen en duurzaamheidsideeën ook niet helemaal meer van deze tijd. In en rondom Delft wordt er nog wel bij wijze van test een catalogus verstuurd, maar ook weer niet naar iedereen. Is denk ik om het spannend te houden. Mocht je al je hele leven deze softcover pracht exemplaren sparen er zijn er 250.000 verspreid over de filialen. Dus spring op je fiets, in het kader van de duurzaamheid en pak het nieuwe collectors item van tegenwoordig de Ikea catalogus. Blader hier door het digitale exemplaar.

Audio boek

Klinkt de blauw gele zweedse interieurbijbel je als veel te veel leeswerk in de oren, dan kun je vanaf nu ook heerlijk naar het audioboek luisteren. Inclusief de echte zweedse namen van de producten, luister je toch gewoon heerlijk naar de Pax of Besta kast voor het slapen gaan of zou het een nieuwe vorm van ASMR zijn? Ikea ASMR… haha

Lees ook: Sonos x Ikea Symfonisk en Interieur tips de basis

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Beelden: Ikea.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.