Verhuizen 7.0 inclusief verhuistips

Weer verhuisd

Pfff ik zou er niet aan moeten denken… Verhuizen vind ik een van de ergste dingen in mijn leven… Het is maar waar je zin in hebt zeven keer in zeven jaar… Wij maken nooit ruzie maar tijdens de verhuizing wilde ik bijna niet meer met mijn man mee… Even een aantal quotes van veel gehoorde reacties op het feit dat wij weer zijn verhuisd. De titel zegt het al, verhuizen 7.0 dit was namelijk voor mij de zevende keer in zeven jaar dat ik ging verhuizen. Gemiddeld inderdaad één keer per jaar. Alsof het een jaarlijks uitje is, alsof het jaar zonder verhuizing niet compleet is. Grapje, het valt natuurlijk allemaal heus wel mee, maar ik ga je vertellen waarom ik zo het ontzettend fijn vind dat we weer zijn verhuisd.

Verhuisfoto

Het eigen maken van je nieuwe plek

Met verhuizen heb ik geen probleem. De redenen van het hoge aantal verhuizingen zijn heus niet allemaal even fijn, bijvoorbeeld een relatiebreuk. Wanneer je zo vaak verhuisd krijg je er steeds meer handigheid in. Het is ook haast niet mogelijk dat alle hoekjes van het huis dichtslibben met zooi, want tegen die tijd dat, dat gebeurd ben ik allang weer weg. Toch is het zeker niet zo dat ik alle spullen ingepakt laat, omdat ik waarschijnlijk toch weer zal gaan verhuizen.

Het hele verhuizen 7.0 is namelijk geen voor opgezet plan. Soms loopt het leven gewoon zo, dan kun je daar heel dramatisch over gaan doen, maar je kunt beter doorgaan en zorgen dat je nieuwe plek je thuis wordt. Zo gauw ik ergens ga wonen, al is het maar voor een paar maanden, pak ik mijn spullen uit. Kleed het aan met accessoires, zet plantjes neer. Zodat je direct het thuis gevoel creëert. Ook al is het misschien niet je favoriete kleur op de muur, of ligt er vloerbedekking en heb je liever laminaat. Door niet uit dozen te leven en het meteen je eigen draai te geven kun je het thuisgevoel al snel creëren.

Voor de grap noem ik mezelf weleens ervaringsdeskundige in verhuizen. Hierbij wat tips mocht je als een berg op zien tegen je komende verhuizing. Misschien weet je nog niet waar te beginnen of ben je heel lang geleden voor het laatst verhuisd. Daarnaast ook een wat tips zodat je, je hopelijk zo snel mogelijk een beetje thuis zal voelen. Ik gun iedereen namelijk zijn of haar droomhuis en als dat er nog even niet in zit in ieder geval een fijne plek die je thuis kunt noemen.

Quote I feel the start of something new

Tips voor een soepele verhuizing naar je nieuwe (t)huis

 • Een verhuisdag opnemen, veel werkgevers kennen verhuisverlof, één of maximaal twee dagen die je krijgt wanneer je gaat verhuizen Wie weet is dit op jou van toepassing, het zou jammer zijn als het er is en je het niet opneemt omdat je er niet aan hebt gedacht.
 • Een goede planning, kan zoveel rust geven tijdens de hele verhuizing. Een belangrijk punt voor op de planning is bijvoorbeeld het omzetten van je adres voor allerlei diensten zoals energie, water, internet en tv, doorstuur service van de post, abonnementen.
 • Je kunt beter opruimen voordat je gaat verhuizen dan erna. Logisch denk je misschien, maar heb al regelmatig meegemaakt dat ik vrienden ging helpen en dat ze na het verhuizen, spullen uit gingen zoeken en gingen weggooien. Zonde van de tijd die in het inpakken, verhuizen en uitpakken is gestopt.
 • Vele handen maken licht werk, de laatste keer waren we met zijn tienen. Op dat moment had ik Acnes en kon ik zelf niet tillen, er was gelukkig genoeg wat ik wel kon doen. We hebben het team opgesplitst op het moment dat we merkten dat het oude huis leeg begon te raken. Drie mensen bleven achter en bereiden de laatste lading voor het vrachtwagentje voor, de andere waren of al bij het nieuwe huis spullen aan het uitladen. Twee mensen waren de lift aan het vullen, twee mensen pakten de spullen aan en liepen deze naar het huis. In het huis werd alles in de juiste kamer gezet. Er zat een systeem in, dus denk goed na wat een fijn systeem kan zijn in jou situatie. Zo blij met de hulp van deze mannen en vrouw, kan ze niet vaak genoeg bedanken!!
 • Een busje lenen of huren is handig, heb je echt veel spullen en verwacht je dat er veel zware dingen bij zitten? Dan kun je met een B rijbewijs ook een kleine vrachtwagen met laadklep huren. Scheelt je toch weer het nodige til werk. Wij hebben dat bij Sixt gedaan, en waren er erg tevreden over.
 • Als je nog niet zo lang geleden bent verhuisd, weet je vast nog of de bank makkelijk door de deur ging. Weet je dat niet meer zeker? Meet grote spullen op en bedenk hoe je ze het beste kunt verplaatsen zonder de meubels maar ook bijvoorbeeld kozijnen of muren te beschadigen. Dekens werken ook goed als bescherming van je meubels.
 • Soms blijkt het alsnog niet helemaal te passen zoals gedacht, de kledingkast ging bij ons de laatste keer wel in de lift in het ene huis, maar niet in de lift van het andere huis. Het is handig om wat gereedschap bij de hand te hebben om snel te kunnen schakelen zoals in ons geval alsnog snel en gedeelte van de kast uit elkaar te kunnen halen.
 • Een wasmachine is het beste met een vastgezette trommel te verhuizen. De waterslang laat je de avond van te voren al leeglopen. Meer informatie over het verhuizen van je wasmachine vind je hier.
 • Probeer dozen niet te zwaar te maken, max. 20 kilo ongeveer. Vier jaar geleden dacht ik minder dozen nodig te hebben doordat ik een groter formaat rechthoekige doos had gekocht. Nog nooit zijn er zoveel dozen kapot gegaan tijdens het verhuizen. Als ze vol zaten, scheurde soms de bodem, of de handgreep. Dus weer een tipje uit ervaring, beter meer dozen die heel blijven dan scheurende dozen want je schrikt je echt wezenloos als de inhoud via de onderkant uit de doos komt.
 • Maak lades van kastjes leeg, niets zo vervelend als dat er tijdens het tillen van een kastje een laatje wat nog vol zat met spullen naar buiten komt geschoven. Om het naar buiten schuiven tegen te gaan tape je met (schilders)tape de laatjes vast.
 • Om het de verhuizers een beetje aangenaam te maken had ik fruit, koeken, flessen water, fris en sap gekocht. Zo was er in beiden huizen wat voor handen. Als lunch haalde ik belegde broodjes, wel zo makkelijk.
 • Vergeet de oplevering van je oude huis niet, bekijk goed wat er voor eisen gesteld worden als je het hebt gehuurd. Vaak moeten alle gaten worden dichtgemaakt, en moet het huis in een neutrale kleur worden opgeleverd. Het is per verhuurder verschillend en ik heb al horror verhalen gehoord over tegels waarin eigenlijk niet geboord mocht worden. Bij een koophuis spreek je van te voren af welke zaken en spullen er worden overgenomen, daar is dat dus minder van belang.

Eindelijk is het zover, het inrichten kan beginnen.

Het is zover, je bent verhuisd en dat is door alle bovenstaande tips natuurlijk mega smooth verlopen. Eindelijk kun je aan het, vind ik dan, leukste gedeelte beginnen, het inrichten. Het is handig om vooraf goed over de basis van je interieur na te denken, hierover schreef ik eerder al dit artikel. De laatste week krijg ik veel vragen over hoe het er voor staat met ons nieuwe huis. Het is voor ongeveer 95 procent af. Ondanks de vele ervaring met verhuizen is na het verhuizen het werk zeker nog niet klaar. Bij deze deel ik het to do lijstje van de komende tijd:

 • Gordijnen, zijn besteld komen over ongeveer twee weken binnen.
 • Dressoir, al uitgezocht binnenkort bestellen.
 • Aankleding voor in de nis bij het eetgedeelte, moeten we nog uitzoeken.
 • Kunst, al best wel wat op het oog, even nog verder in verdiepen en knopen doorhakken.
 • Kastje in de badkamer schuren en zwart verven.
 • Werkkamer, logeerkamer en woonkamer verder aankleden en afstylen.
 • Tuinmeubilair voor op de balkons, moeten we nog uitzoeken.

Heb je een verhuizing in het vooruitzicht, andere spannende verhuisverhalen? Hebben we misschien nog tips gemist? Deel dit met ons in een reactie. Binnenkort zullen de eerste foto ‘s van ons nieuwe huis online komen.

Lees ook: Waarom het slim is alleen te investeren als je verliefd bent en Citizen of Singapore Loes

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Beelden: Quotes Pinterest

6 thoughts

 1. Hoi Bibi
  Toeval bestaat niet !!!!! Vandaag krijgen wij onze lang verwachtte sleutel van de Piushaven. Ik neem jouw verhuis tips zeker mee. Lieve groet Mary (leuk stukje weer geschreven Bibi)

  1. Hoi Mary, toeval bestaat inderdaad niet! Heel benieuwd hoe het jullie gaat bevallen aan het water 😉 Wij wonen nu aan de Amstel, ons bevalt het super aan het water. Heel veel succes met de verhuizing en natuurlijk het fijnste gedeelte het inrichten van jullie nieuwe huis 😉 Lieve groet, Bibi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.