Winterzon bestemmingen

De dagen worden korter de kerstlichtjes poppen aan alle kanten op. We hadden het er vorige week al over, als we gaan werken gaan we in het donker weg en we komen in het donker weer thuis. Eerlijk gezegd moet ik er elk jaar weer aan wennen de donkere dagen. Positief puntje op dit moment is het gelukkig nog niet zo koud. Ben al volop inspiratie aan het op doen voor een winterzon tripje. Terugkijken op eerdere winterzon tripjes vind ik ook zo lekker, onder een dekentje op de bank? Heb jij dat ook?

Het oudere gedeelte van Dubai, waar ik het koffie museum bezocht.

Dubai

Dubai is zes uurtjes vliegen vanaf Amsterdam en daarmee een steeds populairdere winterzon bestemming. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 17 en 31 graden, het zeewater heeft een temperatuur van rond de 25 graden. Dubai is schoon, modern, een stad vol entertainment. Van grote stranden, nog grotere malls, authentieke souks, tot diverse waterparken. Als je voor de eerste keer naar het midden oosten gaat is Dubai een prima start. Veel westerse ketens hebben er winkels en restaurants. Je kunt er zelfs skiën, indoor, mocht je toch die lange latten onder je lijf missen. Een aantal jaar terug ben ik in maart naar Dubai gevlogen, het weer was tussen de 25 en 35 graden. Heerlijk om vanuit de koude winter zo met je snufferd de zon in te stappen. Dubai is ontzettend schoon, de regels voor vervuiling zijn streng, de metro is hypermodern en snel, er zijn veel verschillende gebieden met elk een eigen sfeer. Omdat een vriend van mij destijds in Dubai woonde heb ik mij hier laten leiden door een “local”. We hebben enorm veel ondernomen en het reizen ging daardoor makkelijk en snel, net als bij familie in Moskou, wat je hier kunt lezen. In tegenstelling tot Moskou spreken de meeste mensen engels in Dubai. Alles is in het engels aangegeven, de mensen zijn daarnaast open en behulpzaam. Mocht je kerst willen vieren in Dubai, er zijn geen kerstmissen, wel zijn er allerlei kerstactiviteiten in de grote hotels. Tijdens oud en nieuw is er een enorm vuurwerk spektakel te zien.

Moderne huizen in Dubai, de alom bekende palmboom en graffiti bij de boulevard.

Bali

Bali had nooit mijn interesse, maar heb er van vrienden en bekenden niets dan goeds over gehoord. Dat heeft mijn nieuwsgierigheid getriggerd Met gemiddelde temperaturen in de winter tussen de 23 en 31 graden voldoet ook deze bestemming aan de winterzon voorwaarden. Geen kans op orkanen, scheelt toch ook weer als je lekker op je bedje in de zon ligt. Beeldschoon ziet het eruit, van wat ik heb gehoord zijn de mensen super vriendelijk, het eten heerlijk en de prijzen betaalbaar. Kan daarnaast niet ontkennen dat de stranden er heerlijk uitzien. Er is ook een hele mooie interieur winkel in Seminyak, Kim Soo zou ik dan ook graag willen bezoeken. Zo graag dat ik er eerder al een stuk over schreef, dat vindt je hier.

IMG_0754.jpg

Singapore by night

Singapore

Wil je weleens wat anders dan een winterzonvakantie op een ligbedje aan het strand? In mei dit jaar waren wij in Singapore op vakantie, wat was het heerlijk. Eerder schreef ik over deze wereldstad in het groen, dat lees je hier. Naast de lekkere temperaturen in mei is het in Singapore in de wintermaanden ook aangenaam toeven. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 24 en 31 graden, niets te klagen in de zin van winterzon. Singapore ligt niet in een orkaan gebied dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Dertien uurtjes vliegen vanaf Amsterdam en je staat met je voeten in deze stad vol zon.

Mexico

” Ik ben naar Mexico gekomen… het land van liefde en van zon” Zangeres zonder naam zong het al. Het land van liefde en van zon, wat wil je nog meer? Mexico lijkt mij een heerlijke winterzon bestemming. Met een gemiddelde temperatuur van tussen de 18 en 30 graden, zit je ook hier weer redelijk safe. In Mexico heb je in de populaire badplaatsen Playa del Carmen en Cancun kans op een tropische storm of orkaan. Dit is in de maanden november en december. De laatste twee maanden van het orkaanseizoen. Blijven er gelukkig genoeg ander maanden over om te gaan. Over Tulum hoor ik de laatste tijd veel goede verhalen en zie ik veel mooie beelden via Instagram voorbij komen.

Curacao-2009.jpg

Lang geleden op Curaçao

 Nederlandse Antillen

Lange tijd geleden, bijna tien jaar alweer was ik op winterzon vakantie in Curaçao. De eerste keer op winterzon vakantie, heerlijk genieten van het lekker weer. Een paar plusjes van deze trip die ik mij nog goed kan herinneren, overal Nederlands kunnen praten, prachtige natuur, warm maar door  de passaatwind, helder zeewater wat zo warm was dat je haast niet meer wilt stoppen met snorkelen ( okay ik beken dat kwam ook door de mooie vissen). Aruba is meer gericht op Amerikanen en heeft all inclusive hotels, een casino, de dividivi boom en natuurlijk nog veel meer moois. Bonaire is een bestemming voor watersport liefhebbers en kleinschaliger daardoor soms iets relaxter. Mocht je de winter willen ontvluchten en wat zon op Bonaire willen pakken, lees dan hier meer over Bonaire in het interview met Citizens of Bonaire Mike en Elsbeth. Ps. temperaturen tussen de 24 en 31 graden is natuurlijk ook niet mis.

Genieten

Alle keren dat ik naar een winterzon bestemming ben geweest heb ik er volop van nagenoten, en moet ik eerlijk bekennen dat ik de kou beter kon handelen. Klinkt dramatisch, is wel gewoon de waarheid. Heb het altijd snel koud, en heb daar meer moeite mee dan met de ” kortere”. dagen. Hoe ervaar jij dat, wat zijn jou plannen? Ga je lekker genieten van de zon deze winter of bindt je liever de lange latten onder? Of gewoon lekker thuis onder een dekentje een date met Netflix en een warme chocomel? Laat je even weten wat jou plannen zijn? Heel benieuwd.

Volg Citizen of: INSTAGRAMFACEBOOKLINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.