Best of Amsterdam: het allerlekkerste lekkers

Vandaag is mijn verjaardag, al weer 34 lentes jong. Terwijl vriendlief met de lekkerste macarons van Tout binnenkomt. Schiet het mij te binnen dat het mooi zou zijn om mijn favoriete winkels met lekkers in Amsterdam te delen. Van chocolade koekjes, tot madeleines en van macarons tot bonbons, alles komt voorbij. Is je lijstje voor een bezoek aan onze hoofdstad ook weer aangevuld.

Macarons-Tout

Patisserie Tout

“Alles is puur, alles is passie. Alles kraakt, smelt en smaakt. Alles is tout.” Het wordt perfect op de website omschreven, bij Tout zien niet alleen de macarons en het gebak er fantastisch uit, ook de winkel, het vriendelijke personeel alles werkt mee. Het mooie is dat ze alleen met zuivere ingredienten werken. Dat geeft natuurlijk, extra het gevoel dat het heel verantwoord is om toch nog even lekker een macaron in je mond te stoppen. Ik neem er nog eentje. PS. ze bezorgen gedurende Corona door heel Nederland. Dus klik snel hier om al dat lekkers in je mand te gooien.

Van-Stapele-Chocolade-koekje

Van Stapele koekmakerij

Van Stapele Koekmakerij verkoopt maar één soort koekje, de Van Stapele koek bestaat uit een donker chocoladedeeg met een vulling van witte chocolade. Van buiten is de koek knapperig met binnenin een zachte kern van warme witte chocolade. De koekjes staan in de Lonely Planet ook op Tripadvisor scoort van Stapele hoog. In de Heisteeg is het kleine autenthieke koekwinkeltje te vinden. Normaal is er een lange rij met wachtende toeristen, nu kun je gewoon direct naar binnen. Als je van buiten de stad komt en de koekjes wilt ophalen kan dat nu al. Je bestelt vooraf online en haalt de koekjes in de winkel af. Genieten en wat mij betreft hebben ze de vermelding in de Lonely Planet helemaal verdiend.

Madeleines-Le-Fournil

Le Fournil

Le Fournil de Sébastien (het bakhuis van Sébastien), zit in Amsterdam Zuid op het Olympia plein. De eerste echte franse bakker in Nederland. Samen met zijn Nederlandse vrouw Susan had de franse Sébastien jarenlang een boulangerie-pattiserie in de Vendée, West Frankrijk. ”Het is alsof we onze boulangerie-pâtisserie in Frankrijk hebben opgepakt en hier neergezet, en zo wilden we het ook” vertelt Susan. De heerlijkheden van Le Fournil ken ik via het werk, met een stel fijnproevers als collega ‘s komen er regelmatig madeleines, citroentaarten en ander lekkers en moois voorbij. De madeleines zijn echt mijn lievelings, precies zoals je ze alleen in Frankrijk koopt. Ondertussen is Le Fournil ook in Hilversum en in Amstelveen te vinden, en hebben ze ook een webshop. Bestel en haal af in een van de vestigingen.

Puccini-Bomboni

Puccini Bomboni

Puccini Bomboni is ooit begonnen als eerste dessertwinkel in Amsterdam. Naast desserts en chocolaterie, werden ook taarten en koffie geserveerd. Al snel werden de bonbons van Puccini zo bekend, dat Ans van Soelen en dochter Sabine van Weldam besloten zich alleen nog op de chocolaterie te richten. Het esthetische ontwerp is bij de Puccini bonbons net zo belangrijk als de bijzondere smaken die ze toepassen. Deze combinatie van estetisch en lekker valt bij Citizen of bijzonder goed in de smaak. Ook Puccini bonbons zijn online te bestellen, kun je alvast voorproeven tot dat een bezoekje aan de winkel weer mogelijk is.

Het-Koekemannetje-koek

Het Koekemannetje

In de Runstraat, een van de Negenstraatjes, zie je een opvallend reuzenrad vol met koekjes staan in de etalage staan. Als je dat ziet ben je bij het Koekemannetje, sinds 2019 verkopen David en Alain vier verschillende koekjes. De koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Een combinatie van vers deeg met bloem van eigen bodem en Belgische chocolade. Alles volledig naturlijk en met een beetje Amsterdamse liefde zoals ze het zelf zeggen. Koek, chocolade en een beetje Amsterdamse liefde zijn we bij Citizen of wel voor te porren. Op het lijstje dus.

Tips

Genoeg inspiratie voor het allerlekkerste lekkers in onze hoofdstad. Heb je een leuke tip die op Citizen of thuis hoort, laat het ons weten in een reactie.

Lees ook: 10 dingen om te doen tijdens een dagje Amsterdam

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Beelden: Tout, van Stapele, Le Fournil, Puccini Bomboni, Het Koekemannetje

One thought

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.