De ultieme Thailand rondreis Fiona en haar gezin delen tips

In de rubriek Vakantie flow delen frequent travelers de mooiste reizen, herinneringen en tips. Laat je deze keer inspireren door Fiona en haar gezin, op Instagram bekend als @Bossies_OnTheRoad. Zij maakten de ultieme Thailand trip en delen deze bijzondere ervaring met Citizen of.

Rondreis Bossies on the road

Tour door Thailand

“Thailand was echt te gek! We vlogen op Phuket, vanuit Phuket zijn we gelijk naar Khoa Lak gegaan. Deze plek hadden we speciaal uitgekozen omdat we de Similan Eilanden wilden bezoeken. Onbewoonde eilanden, zo mooi… Vanuit Kho Lak zijn we naar de jungle in Khoa Sok gegaan. Daar hadden we een boomhut, in de jungle tussen de apen, een prachtige plek. Vanuit Khoa Sok zijn we naar Ao Nang (provincie Krabi) gegaan. Vanuit Ao Nang zijn we naar Koh Lanta gereisd daarna naar Kho Phi Phi en tot slot naar Phuket om dichtbij de luchthaven te zijn.”

Boomhut resort

Zelf plannen

“De reis heb ik eigenlijk helemaal zelf gepland, vind het heerlijk om te doen. Het begint met tickets boeken. Hiervoor zoek ik veel op Skyscanner, het liefst boek ik zo vroeg mogelijk, om voor een goede prijs vier tickets te kunnen scoren. Daarna ga ik veel reisblogs lezen om zo voor ons de perfecte route te bepalen. Dan zoek ik op de route alles wat we willen doen en zien en maak ik er een groot bestand van. Tot slot zoek ik de accommodaties waar we willen verblijven”.

Maya beach

Maya beach

“Er was zoveel moois te zien, als ik iets moet kiezen vond ik Maya Beach bij Kho Phi Phi echt schitterend! En heel bijzonder dat het sinds drie maanden pas weer open gesteld is nadat het vier jaar is dicht geweest om de natuur te beschermen. Trouwens Khoa Sok National Park was ook zo mooi. Zeker de vaart op de Cheow Lan Lake, hoge kalkstenen rotsen van wel 300 tot 400 meter hoog, wow! En, haha grapje ik kan nog uren doorgaan.”

Monkey bay aapje met banaan Thailand

Monkey bay

“Monkey bay is tof en grappig, het ligt bij Koh Phi Phi. De apen zitten op rotsen en een strandje. Als je vroeg gaat, is het water lager en zitten ze op een groot stuk strand. Toen wij er waren zaten ze op een klein stukje strand, maar zo tof om te zien!”

Thaise Massage

Thaise Massage

“ De Thaise massage was natuurlijk iets typisch thais, zeven euro voor een uur. Hoe is het mogelijk, heerlijk! We zijn ook naar een Night Market geweest met de tuk tuk en aten daar street food, Thaiser kan niet.”

La Flora hotel infinity pool Khoa Lak Thailand

Favoriete adres

“We vonden vooral het eerste hotel fantastisch, La Flora in Khoa Lak, zeker na zo’n lange reis. Aan het strand, geweldige kamers en een infinity pool. Perfecte hotel bij aankomst. Je vakantie kan niet beter starten.”

Similan Eilanden

Rustig

“Het was echt ontzettend rustig! Voor ons was het heel fijn nog in het staartje van corona. We hadden veel accomodaties waar maar 10 tot 20% bezet was. Ook op veel plekken waar we waren waren we de enige toeristen. Ao Nang en Koh Phi Phi waren wat drukker, de Thaise mensen hadden vakantie. Vanuit het noorden kwamen ze naar het zuiden op vakantie. We zijn op veel plekken geweest zoals de Similan eilande en Maya bay waar het zo druk kan zijn en waarvoor we gewaarschuwd waren. Maar ook daar waren nu weinig toeristen.”

Travel essentials

“Luchtige kleding is echt een travel essential in Thailand. Het is zo warm dat je ’s avonds om tien uur nog met het zweet op je hoofd bij een restaurant zit als er geen ventilator is. Wij hadden voor deze reistassen van Eastpak aangeschaft. Echt ideaal. Het zijn reistassen maar als je ze open maakt is het een koffer. Op deze reis is een reistas echt een must. Als ik kijk waar we onze bagage soms moesten stallen, dat had met harde koffers bijna niet gekund.”

Tuk Tuk Thailand

Next stop

“Onze volgende reis in augustus staat al gepland, Bali. Eindelijk is het zo ver na twee keer uitstellen vanwege corona. Drie keer is scheepsrecht… haha”

Wil je de reisavonturen van Fiona en haar gezin blijven volgen, dat kan via Instagram.

Lees ook: Singapore wereldstad in het groen of Citizen of Budapest: Manon emigreerde samen met haar man, tweeling en drieling.

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.