Verdubbel je vakantiedagen in 2020!

Vorig jaar heb ik er over geschreven en veel lezers hebben er plezier van gehad. Dan delen we het voor 2020 toch weer… het is toch heerlijk als je je vakantiedagen kunt verdubbelen. Hoe dan? Het puzzelwerk op de kalender heb ik al voor je gedaan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is zorgen dat je je collega ‘s te slim af bent en de volgende data als vrije dag voor volgend jaar noteert. Bij een fulltime dienstverband van veertig uur hebben werknemers volgens de wet recht op twintig vakantiedagen. Twintig dagen is nog niet eens twee dagen per maand, tijd om slim te “werk” te gaan.

Verdubbel je vakantiedagen

Kerst en Oud & Nieuw

We willen natuurlijk super hard van de verdubbelaar profiteren dus we beginnen nog dit jaar. Zowel Kerst als Oud & Nieuw vallen midden in de week, de 25e is op woensdag de 26e op donderdag. Neem je de vier of vijf dagen hierna vrij ( ligt er aan of je 31 december standaard vrij hebt). Dan ben je gewoon heerlijk twaalf dagen vrij.

April, Mei en Juni

Voor 2020 zijn er vijf maanden waarin het mogelijk is om extra vakantie dagen te snoepen. We beginnen in April met Pasen, dat valt op zondag 12 en maandag 13 april. Neem je vervolgens 14, 15, 16 en 17 april vrij dan heb je negen dagen vrij terwijl je er maar vier opneemt. We blijven nog even in April, Koningsdag en 5 mei. Deze dagen ben je komend jaar beiden vrij, Koningsdag natuurlijk altijd en 5 mei is eens in de vijf jaar en dat is toevallig ook volgend jaar. Koningsdag valt op maandag, neem je vervolgens de 28e, 29e, 30e, 1 mei en 4 mei vrij dan heb je een lekkere elf dagen aan een stuk waarvoor je maar vijf dagen hoeft op te nemen.

Verdubbel je vakantiedagen in 2020

We gaan verder, 21 mei is het Hemelvaartsdag, een verplichte vrije dag. Neem je tot en met 7 juni vrij dan valt Pinkstermaandag in je vakantie neem je tien dagen op en ben je maar liefst achttien dagen vrij.

Rondom de feestdagen

Kerst valt helaas op vrijdag en zaterdag in 2020, neem je de 28e tot en met de 31e vrij dan heb je in ieder geval tot en met 3 januari vakantie. Zo heb je met het opnemen van vier dagen toch weer een klein vakantietje van tien dagen. Even relaxed het nieuwe jaar in.

De verdubbelaar

Voor het plannen van een langere vakantie is 11 april tot en met 10 mei de beste periode. Je hebt dan dertig, je leest het goed dertig dagen vrij waar je zeventien vakantiedagen voor inlevert. Nu alleen nog even degene die je dagen goedkeurt lief aankijken…

Mocht het je lukken al deze vrije dagen op te nemen, dan zet je tweeëntwintig of drieëntwintig dagen in en ben je in totaal zesenveertig dagen vrij. Dat is een hele mooie verdubbeling. Let op, dat is zonder de periode van 11 april tot en tien mei. Mocht je niet weten waar je met al die dagen naar toe moet kijk dan bijvoorbeeld hier. Vraag is natuurlijk… hebben je collega ’s dit artikel ook gelezen… Wanneer ga jij je vakantiedagen plannen?

Lees ook: Paradijs in Maleisië: Langkawi en ultiem relaxen op Kos

Volg jij Citizen of al? : INSTAGRAM – FACEBOOK – LINKEDIN

Beelden: Autocamp

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.